Τζανακόπουλος: Σήμερα αναδείχθηκε σε όλο του το μέγεθος ο ηθικός πια εκφυλισμός και ξεπεσμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη

“Σήμερα, νομίζω, ότι αναδείχθηκε σε όλο του το μέγεθος ο ηθικός πια εκφυλισμός και ξεπεσμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εδικά μετά την παραληρηματική, θα έλεγε κανείς, συνέντευξη Τύπου που έδωσε η κ. Μενδώνη, επιχειρώντας να αποσείσει από πάνω της τις τεράστιες ευθύνες για την προσπάθεια συγκάλυψης εδώ και 15 μέρες μιας υπόθεσης η οποία είναι πραγματικά συγκλονιστική”, τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ομιλία του στη Συνδιάκεψη του κόμματος στη Θεσσαλονίκη..

“Η κυβέρνηση εδώ και 15 μέρες, ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και η κ. Μενδώνη, ο κ. Μητσοτάκης δεν βγάζει μιλιά, ενώ η κ. Μενδώνη έκανε στην αρχή λόγο για απλές φήμες, ανώνυμες καταγγελίες, για μη θέμα και σε συμπόρευση με μια τεράστια πολιτικομιντιακή μηχανή επιχείρησε να συγκαλύψει μια υπόθεση η οποία σε τελευταία ανάλυση μας δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά ως προς το πόσο ψηλά φτάνει”, συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε:

“Νομίζω ότι η κυβέρνηση, η κ. Μενδώνη, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, που έχουν την ευθύνη για τον διορισμό του συγκεκριμένου κυρίου ως διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, παρά το γεγονός ότι από ότι φαίνεται γνώριζαν για την ύπαρξη καταγγελιών εναντίον του, σήμερα παριστάνουν ότι δεν τον γνώριζαν, ότι εξαπατήθηκαν, ότι τους κορόϊδεψε, σε ένα αδιανόητο ρεσιτάλ πολιτικής υποκρισίας, πολιτικής χυδαιότητας και ανηθικότητας. Η ευθύνη γι αυτή την επιχείρηση συγκάλυψης ανήκει στον κ. Μητσοτάκη και εκτελεστικός βραχίονας αυτής της επιχείρησης ήταν η κ. Μενδώνη η οποία το λιγότερο που έχει να κάνει πλέον είναι να παραιτηθεί μετά τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε αυτή την υπόθεση”.

Ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα αναζητήσει όλες τις πολιτικές ευθύνες, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η υπόθεση θα εξελιχθεί σε “μείζονα κυβερνητική κρίση”, κάλεσε την υπουργό Πολιτισμού να παραιτηθεί και σημείωσε: “Εμείς δεν θα σταματήσουμε εδώ. Θα αναζητήσουμε όλες τις πολιτικές ευθύνες, θα αναζητήσουμε απαντήσεις στα πιεστικά ερωτήματα τα οποία θα εξελιχθούν σε μείζονα κυβερνητική κρίση και θα αναδείξουν σε όλο το μέγεθος την υποκρισία και τον ηθικοπολιτικό εκφυλισμό της πολιτικής ηγεσίας Μητσοτάκη που αυτή τη στιγμή λυμαίνεται τη χώρα, το κράτος, τους θεσμούς, με μία αδιανόητη πολιτική αλαζονεία και με έναν αδιανόητο κυνισμό. Είναι ακριβώς η ίδια αλαζονεία, ο ίδιος κυνισμός και η ίδια αντίληψη για τα πράγματα που απέτυχαν στρατηγικά και ολοκληρωτικά στη διαχείριση της πανδημικής και οικονομικής κρίσης”.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ