Τσίπρας – Σακελλαροπούλου παρακολουθήσεις: “Ο πρωθυπουργός να παραιτηθεί”

Την παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, αναφέρθηκε στην επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, την οποία έλαβε το πρωί από τον ίδιο τον κ. Ράμμο, κάνοντας λόγο για «κατάφωρη παραβίαση του κράτους δικαίου και μια πρωτοφανή δημοκρατική εκτροπή από ένα ρυπαρό δίκτυο και εγκληματικό που λειτουργούσε εντός του Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον πρωθυπουργό». Ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι τα ευρήματα αυτά «επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας, ότι η ΕΥΠ, την εποπτεία της οποίας έχει ο κ. Μητσοτάκης, με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και αλλεπάλληλες διατάξεις υπογεγραμμένες από την αρμόδια εισαγγελέα, την κυρία Βλάχου, παραβίαζε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτικών προσώπων, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, στρατιωτικών και δημοσιογράφων, αλλά και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων».

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε ότι θα μιλήσει «με λεπτομέρειες» αύριο στη Βουλή. Νωρίτερα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, είπε στον κ. Τσίπρα ότι η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου και πως «για το θέμα των υποκλοπών ασχολούνται ΑΔΑΕ, Δικαιοσύνη και Βουλή».

Αναλυτικά η δήλωση Τσίπρα

«Δεν μιλάμε πλέον με εικασίες βάσει δημοσιευμάτων, μιλάμε με αποδείξεις που περισυνέλεξε η κατά το Σύνταγμα αρμόδια αρχή για τη διασφάλιση των επικοινωνιών κατά τους ελέγχους που διενήργησε στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Αυτές επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας, ότι η ΕΥΠ, την εποπτεία της οποίας έχει ο κ. Μητσοτάκης, με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και αλλεπάλληλες διατάξεις υπογεγραμμένες από την αρμόδια εισαγγελέα, την κυρία Βλάχου, παραβίαζε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτικών προσώπων, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, στρατιωτικών και δημοσιογράφων αλλά και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτή η δημοκρατική εκτροπή σε ένα κράτος δικαίου, σε μια ευνομούμενη πολιτεία, δεν μπορεί να μείνει δίχως απόδοση ευθυνών», δήλωσε ο κ. Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός της εκτροπής των υποκλοπών και της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες και να παραιτηθεί. Τα υπόλοιπα με λεπτομέρειες αύριο στη Βουλή. Το φως της αλήθειας νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης και είναι βέβαιο ότι η Δικαιοσύνη και η δημοκρατία θα επικρατήσουν», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ