Τσίπρας Λάρισα: Η ανακοίνωση του ΟΣΕ – “Πήγατε σε άλλο κτίριο”

Ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Λάρισα εξέδωσε ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ). «Η ενιαία Τηλεδιοίκηση Λάρισας που ήλεγχε το τμήμα από Δομοκό μέχρι και Πλατύ, άρχισε σταδιακά να φθίνει και να υπολειτουργεί από το 2015, μέχρι που κατέπεσε εντελώς τα επόμενα χρόνια. Ενδιάμεσα όλη αυτή την περίοδο δεν κατέστη δυνατόν να αναταχθεί και να συντηρηθεί ώστε να λειτουργήσει εκ νέου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που χθες επισκέφθηκε τη Λάρισα, με αφορμή τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

«Τα μέσα του 2019, με την επανεκκίνηση της Σύμβασης 717, που είχε σταματήσει, ξεκίνησε το σύνολο των εργασιών για την καταρχήν ανάταξη και θέση σε λειτουργία των τοπικών Τηλεδιοικήσεων από τον ΠΑΛΑΙΟΦΑΡΣΑΛΟ μέχρι το ΠΛΑΤΥ, ώστε εν συνεχεία το σύνολο αυτών (15 στο τμήμα αυτό) να διασυνδεθεί σε ενιαία απεικόνιση και χειρισμό που θα αποτελέσει την ενιαία Τηλεδιοίκηση στο τμήμα από Δομοκό μέχρι Πλατύ», σημειώνει ο ΟΣΕ.

Και προσθέτει:

«Στα πλαίσια της σταδιακής ανάταξης και θέσης σε λειτουργία των τοπικών Τηλεδιοικήσεων, ήδη από τον Νοέμβριο του 2022 έχουν παραδοθεί με ΔΠΧ και λειτουργούν 7 τοπικές Τηλεδιοικήσεις (ΠΑΛΑΙΟΦΑΡΣΑΛΟΥ, ΔΟΞΑΡΑ, ΟΡΦΑΝΑ, ΚΡΑΝΩΝΑ, ΜΕΖΟΥΡΛΟΥ & ΛΑΡΙΣΑΣ), ενώ συνεχίζεται και η ανάταξη των υπολοίπων. Ιδιαίτερα η τοπική Τηλεδιοίκηση του σταθμού της Λάρισας, την οποία όμως δεν επισκέφθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει πιστοποιηθεί επίσημα και έχουν κατατεθεί στις ανακριτικές αρχές αλλά και στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής όλα τα σχετικά επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν την ύπαρξη αυτής, αλλά και την κανονική & αδιάλειπτη λειτουργία της από τον Νοέμβριο του 2022.

Εν συνεχεία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είδε τις εγκαταστάσεις της τοπικής Τηλεδιοίκησης στο ΤΧ1, ενώ δεν επισκέφθηκε το Κέντρο Τηλεδιοίκησης Θεσσαλονίκης, όπου οι τηλεδιοικητές βάρδιας θα τον ενημέρωναν επίσημα, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτόν προσωπική αντίληψη του αν υπάρχει και λειτουργεί Τηλεδιοίκηση Θεσσαλονίκης. Η Τηλεδιοίκηση αυτή τέθηκε σε λειτουργία το 2021, εκτείνεται από τον ΣΣ ΠΛΑΤΥ – ΤΧ1 – ΤΧ5 και από ΤΧ1 – ΣΣ ΣΤΡΥΜΩΝΑ γίνονται χαράξεις δρομολογίων, απεικόνιση της κίνησης των τρένων με ενδείξεις φωτοσημάτων, ενώ έχει λάβει και την πιστοποίηση λειτουργίας ETCS.

Τέλος, στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί ότι το τοπικό κέντρο Τηλεχειρισμού ΤΧ1 παρουσίαζε προβλήματα λειτουργίας λόγω παλαιότητας εξοπλισμού και έλλειψης διαθέσιμων ανταλλακτικών. Με σκοπό την επίλυση αυτών η ΕΡΓΟΣΕ υλοποιεί ήδη τη Σύμβαση 713, που προβλέπει την ανάταξη και εκσυγχρονισμό του».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ