Τσίπρας αγγλικά: Το Twitter πήρε και πάλι “φωτιά”

Για άλλη μία φορά τα αγγλικά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, έγιναν αφορμή για σχόλια και χιουμοριστικές ατάκες, με τους χρήστες του twitter να δίνουν ρέστα. Στην Ημερίδα για το μέλλον της Ευρώπης με τίτλο “η Ευρώπη μας, το μέλλον μας” μίλησε την Τρίτη του Πάσχα (4/5) ο Αλέξης Τσίπρας, όμως ένα λάθος του την ώρα που μιλούσε στα αγγλικά, έγινε η αφορμή να ξαναθυμηθούμε τη… δυσκολία του να εκφραστεί σε αυτή τη γλώσσα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντί να πει τη λέξη “health” που σημαίνει “υγεία”, εκείνος είπε “wealth” που είναι ο πλούτος, με αποτέλεσμα το νόημα της φράσης του να είναι τα “Εθνικά Συστήματα Φροντίδας Πλούτου” αντί για τα “Εθνικά Συστήματα Υγειονομικής Περίθαλψης”. Και μπορεί να γελάμε με τα σχόλια του απίθανου Τwitter, είναι όμως απαράδεκτο να μην μιλάει άριστα την αγγλική κάθε ένας που ασχολείται με την πολιτική.

Και το… 2019

Το 2019 κατά την παρουσία του στην Τυνησία για την διάσκεψη που διοργάνωσε για 34η χρόνια το Αραβικό Ινστιτούτο Επιχειρηματιών με αντικείμενο το νέο ρόλο του κράτους σε σχέση με την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, όταν πήρε τον λόγο ο πρώην πρωθυπουργός, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκλησή τους στη συνέχεια ζήτησε την κατανόηση των παριστάμενων γιατί θα τους ενοχλούσε προκειμένου να βάλουν τα ακουστικά τους καθώς όπως ακούγεται να λέει «θα προτιμούσα να απευθύνω τον λόγο μου στα ελληνικά».

Ο τρόπος με τον οποίο απηύθυνε την παράκλησή του αυτή μάλλον τον δικαιώνει για την επιλογή του σύμφωνα με το βίντεο που ανήρτησε στο Twitter η Ομάδα Αλήθειας.

Τσίπρας αγγλικά: Το απίθανο βίντεο

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ