Τραμπ: Η κρίση του κορονοϊού είναι χειρότερη από το Περλ Χάρμπορ ή την 11η Σεπτεμβρίου

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού έχει πλήξει τη χώρα περισσότερο από τα γεγονότα του Περλ Χάρμπορ στον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο ή τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

”Είναι χειρότερα από το Περλ Χάρμπορ και την επίθεση τη 11ης Σεπτεμβρίου. Δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί αυτό”, φέρεται να δήλωσε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος, όότι μεταδίδει ο ιστότοπος news18.com.

Σημειώνεται ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις της  11ης Σεπτεμβρίου του 2001 είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν περίπου 3.000 άτομα στη Νέα Υόρκη, πυροδοτώντας δύο δεκαετίες πολέμων και αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων σε Ιράκ, Αφγανιστάν και άλλες χώρες. Ενώ η αιφνίδια γιαπωνέζικη επίθεση το 1941 στη ναυτική βάση του Περλ Χάρμπορ ώθησε τις Ηνωμένες Πολιτείες να πάρουν μέρος στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Νωρίτερα, ο Τραμπ δήλωσε ότι η ειδική ομάδα κρούσης κατά του κορονοϊού θα συνεχίσει να λειτουργεί “επ ‘αόριστον”, μια μέρα μετά το δημοσίευμα των New York Times, που έκανε λόγο ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανέφεραν στα μέλη της ομάδας κρούσης και στο προσωπικό να περιμένουν ότι η λειτουργία της θα τερματιστεί μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Ο Τραμπ είπε σε μια σειρά από tweets ότι η ομάδα, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, έχει κάνει φανταστική δουλειά για τη συγκέντρωση μεγάλου όγκου πόρων, όότι αναπνευστήρες, μάσκες και συστήματα εξέτασης.

“Λόγω αυτής της επιτυχίας, η Ομάδα Εργασίας θα συνεχίσει τη λειτουργία της επ ‘αόριστον και θα επικεντρωθεί στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

“Ίσως προσθέσουμε ή αφαιρέσουμε άτομα από την ομάδα, όότι καταστεί αναγκαίο. Η ειδική ομάδα θα επικεντρωθεί επίσης στα εμβόλια και τη θεραπεία. Ευχαριστώ!”, πρόσθεσε ο Τραμπ.

Τα tweets του προέδρου αποτελούν στροφή 180 μοιρών για τον Τραμπ, ο οποίος είχε δηλώσει την Τρίτη ότι σκοπεύει να καταργήσει σταδιακά τη λειτουργία της ομάδας κρούσης, “επειδή δεν μπορούμε να κρατήσουμε τη χώρα μας κλειστή για τα επόμενα πέντε χρόνια”.

Στις ΗΠΑ τουλάχιστον 70.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό και με βάση διάφορα επιδημιολογικά μοντέλα ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 100.000 μέχρι τις αρχές Ιουνίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ