Τετράμηνη “εκεχειρία” ΗΠΑ – ΕΕ με στόχο την οριστική επίλυση της διαμάχης για Boeing-Airbus

ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισαν να αναστείλουν για διάστημα τεσσάρων μηνών τους δασμούς που σχετίζονται με την μακροχρόνια διαμάχη των δύο πλευρών για τις παράνομες επιδοτήσεις προς τη Boeing και την Airbus αντίστοιχα, όπως δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την Παρασκευή.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα θετικό βήμα για την επίλυση της 17ετούς κόντρας μεταξύ Ουάσινγκτον και Βρυξελλών, η οποία έχει οδηγήσει στην επιβολή δασμών εκατέρωθεν ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εξαγωγές αγαθών που έχουν επηρεάσει αρνητικά και τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συζήτησε το θέμα με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες την Παρασκευή.

“Δεσμευθήκαμε αμφότεροι να επικεντρωθούμε στην επίλυση των διαφορών όσον αφορά τα αεροσκάφη μας, στη βάση της δουλειάς που έχει γίνει από τους εμπορικούς αντιπροσώπους μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά η Φον ντερ Λάιεν. 

“Αυτό είναι εξαιρετικό νέο για τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, και ένα πολύ θετικό μήνυμα για την οικονομική μας συνεργασία τα επόμενα χρόνια”, πρόσθεσε η επικεφαλης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Λευκός Οίκος δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του CNBC να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ