Τα τουρκικά Μέσα στοχοποιούν Μητσοτάκη και Φλώρο

Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα εξοπλίζεται και ετοιμάζεται για πόλεμο» – Κατηγορούν τον Α/ΓΕΕΘΑ για «προβοκατόρικες» ενέργειες κατά της Τουρκίας

Ένα είδος… σταρ έχει γίνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος στα ΜΜΕ της Τουρκίας, απασχολώντας συχνά τη θεματολογία τους και δεσμεύοντας πρωτοσέλιδα εφημερίδων. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με ανταπόκριση του Μανώλη Κωστίδη για τον ΣΚΑΪ, το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global κάνει εκτενή αναφορά στον Κωνσταντίνο Φλώρο, αναφέροντας: «Σημείο το οποίο η ένταση στα ύψη είναι η γραμμή Άγκυρας-Αθήνας. Θα δούμε τις δηλώσεις του Έλληνα αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων καθώς η ένταση δεν φαίνεται πως θα μειωθεί. Ο Κωνσταντίνος Φλώρος έστειλε προβοκατόρικα μηνύματα προς την Τουρκία, ουσιαστικά εξέφρασε πολεμικές απειλές. Δήλωσε πως είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε εξωτερική επέμβαση και τόνισε πως “στους αιθέρες, στις θάλασσες και στη στεριά η υπεροχή είναι δική μας”.

Η Ελλάδα που έχει μπει σε κούρσα εξοπλισμών εναντίον της Τουρκίας έχει στρέψει το βλέμμα της στο Κογκρέσο. Διότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει την πώληση των F-16 στην Τουρκία. Η Ελλάδα εξοπλίζεται σε επίπεδα που δείχνει να ετοιμάζεται για πόλεμο. Και τώρα από τις ΗΠΑ διεκδικεί τα μαχητικά F-35 ενώ έχει από τη Γαλλία έχει αγοράζει μαχητικά Rafale και φρεγάτες».

Προς ψήφιση στο κοινοβούλιο η συμφωνία με τη Λιβύη

Εν τω μεταξύ, η Τουρκία φέρνει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο το τουρκολυβικό μνημόνιο. Αυτό, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης, ερμηνεύεται ως ένα επιπλέον βήμα για έρευνες υδρογονανθράκων στη στεριά και στη θάλασσα. Αυτό σημαίνει ότι πολύ πιο άμεσα μπορεί να ξεκινήσουν οι έρευνες και νότια της Κρήτης και σε χερσαίες περιοχές της Λιβύης και μπορεί να μπλέξει τα πράγματα η Τουρκία έχοντας και μια έγκριση από το τουρκικό κοινοβούλιο.

Η Άγκυρα είδε με ικανοποίηση την παρουσία της πρωθυπουργού της Ιταλίας κ. Μελόνι στην Τρίπολη, όπου υπέγραψε συμφωνία με το Ντιμπέιμπα, για το φυσικό αέριο της Λιβύης και για έρευνες. Και αυτό το θεωρούν ως ένα καλό νέο για την Τουρκία, καθώς αναγνωρίζει την κυβέρνηση της Τρίπολης με την οποία υπογράφει ενεργειακές συμφωνίες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ