ΣΥΡΙΖΑ: Στοχοποιεί τη γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής

ΣΥΡΙΖΑ: Κατηγορούν τη Σοφία Νικολάου για ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από συμβάσεις απευθείας αναθέσεων.

Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης (Διαφάνειας Διοικητικής Δράσης), Θεόφιλος Ξανθόπουλος (Δικαιοσύνης) και Χρήστος Σπίρτζης (Προστασίας του Πολίτη) κατέθεσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου για το αδίκημα της απιστίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι αφορμή για τη μηνυτήρια αναφορά αποτέλεσαν συμβάσεις απευθείας αναθέσεων στην περίοδο της πανδημίας από τις οποίες φέρεται να έχει ζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο.

polakis

 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των μηνυόντων, σε άλλες περιπτώσεις οι αναθέσεις έγιναν σε εταιρείες που φτιάχτηκαν μια ή δύο μέρες πριν την ανάθεση και άλλες φορές σε εταιρείες που δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο των συμβάσεων σε τιμές πολλαπλάσιες από τις τιμές που άλλοι φορείς του δημοσίου αγόρασαν τα ίδια πράγματα τις ίδιες ημέρες.

spirtzis

 

Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ διατείνονται ότι πρόκειται για μια υπόθεση που συνδέεται με διασπάθιση δημοσίου χρήματος και αφού εξάντλησαν όλα τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου απευθύνθηκαν θεσμικά στη δικαιοσύνη για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης. Η μηνυτήρια αναφορά τους αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ