ΣΥΡΙΖΑ: Πώς ο Τσίπρας γυρεύει να απεμπλακεί από την υπόθεση Κουφοντίνα

Της Νίκης Ζορμπά

Να απεμπλακεί από την ασύμφορη σε πολλαπλά επίπεδα ταύτιση του κόμματος με την στήριξη των αιτημάτων του Κουφοντίνα, επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα πρόσφατα “έκτακτα περιστατικά” που διαμόρφωσαν την ατζέντα του δημοσίου λόγου, όπως για παράδειγμα οι δηλώσεις του Θοδωρή Δρίτσα,  έφεραν την αξιωματική αντιπολίτευση σε θέση απολογούμενου.

Και δη, για ένα άκρως ευαίσθητο θέμα που ξύνει πληγές τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του συνακολούθως, επιχειρούν να αφήσουν πίσω: Αν και κατά πόσο υπάρχουν “ενεργές” εστίες συμπαθούντων Κουφοντίνα, τρομοκρατών και αντάρτικου πόλεων , στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Η “απολογία” Δρίτσα

Ουδόλως τυχαίο είναι πως όλο το προηγούμενο διάστημα , στον ΣΥΡΙΖΑ ακροβατούν σε ισορροπία “τρόμου”: Πώς να υπερασπιστούν τα αιτήματα Κουφοντίνα χωρίς να ταυτιστούν με τον ίδιο, τις μεθόδους και τις πρακτικές της 17 Νοέμβρη, επικαλούμενοι το “Κράτος Δικαίου” και την  ανάγκη να μην υπάρξει στην χώρα νεκρός απεργός πείνας. 

Με επιστέγασμα τις δηλώσεις Δρίτσα που προκάλεσαν τεράστια ζημιά στο κόμμα, στον ΣΥΡΙΖΑ πλέον προσπαθούν να γυρίσουν “σελίδα” στην ατζέντα τους. Είναι βέβαιο ότι δεν βοήθησαν ούτε οι δηλώσεις του βουλευτή Πειραιά ούτε η στάση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετέχει σε σχετικές διαδηλώσεις. 

Πάντως ο κ. Δρίτσας χθες, έκανε εκτενή αναφορά από βήματος Βουλής για το θέμα Κουφοντίνα και τις δηλώσεις του που προκάλεσαν πολιτικό σάλο , με αποκορύφωμα την αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη και κατακλείδα: ” Ποτέ δεν δέχθηκα, ούτε εγώ ούτε κανένας μας, ότι μπορεί να αναθέτει κανείς στον εαυτό του, στο όνομα οποιασδήποτε ιδέας, να γίνεται τιμωρός και εκτελεστής κάποιων που έχουν ευθύνη για το ένα ή για τα άλλο ζήτημα”. 

Από την Κουμουνδούρου ωστόσο, πνέουν μένεα, εναντίον της ΕΡΤ, για την οποία εξέδωσαν χθες ανακοίνωση, μιλώντας για “λαθροχειρία” εμφανίζοντας την Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να στοιχίζεται πίσω από το πανώ : “Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη” 

Σε επίρρωση της επιχείρησης απεγκλωβισμού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την τραυματική υπόθεση Κουφοντίνα έρχονται και οι δυο πρόσφατες παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή. 

Ούτε λέξη από Τσίπρα

Χθες, ο κ. Τσίπρας παρεμβαίνοντας  στην ολομέλεια για το νομοσχέδιο των απευθείας συμβάσεων, δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στο θέμα της απεργίας πείνας Κουφοντίνα, περιοριζόμενος σε ατζέντα αμιγώς οικονομική τε και υγειονομική. 

Στην προηγούμενη παρέμβασή του δε στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στον απόηχο της υπόθεσης Λιγνάδη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε μια σχεδόν… ανεπαίσθητη αναφορά στα του απεργού πείνας, ειρήσθω εν παρόδω , χωρίς καν να εκφωνήσει το όνομά του. 

Σημειωτέον, πως χθες δημοσιεύτηκε δημοσκόπηση της MRB, στην οποία το 69,8%  των ερωτηθέντων ζητεί να μην γίνει δεκτό το αίτημα Κουφοντίνα για μεταγωγή στον Κορυδαλλό. 

Όπως διαμηνύουν άλλωστε, πηγές της Κουμουνδούρου, το επόμενο διάστημα, στόχος της ηγεσίας είναι η προσήλωση στην ατζέντα της Οικονομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ