Σύνοδος ΝΑΤΟ – Μητσοτάκης: Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

Την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής σχετικά με τις εξελίξεις στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου. «Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τσίπρας διασπείρει ψέματα και διαβολές -από βήματος του Εθνικού Κοινοβουλίου μάλιστα- την ώρα που ο Πρωθυπουργός εκπροσωπεί την Ελλάδα σε κομβικής σημασίας Συνόδους στο εξωτερικό», σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Οικονόμου. Συνεχίζοντας, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «οι Έλληνες και οι Ελληνίδες απαιτούν, στους κρίσιμους καιρούς που ζούμε, σοβαρότητα και αρραγές εσωτερικό μέτωπο, ώστε να προαχθούν τα εθνικά μας συμφέροντα, και απορρίπτουν κατηγορηματικά την πολιτική μικρότητα του κ. Τσίπρα».

Οικονόμου: Το σημερινό παραλήρημα Τσίπρα είναι σε πλήρη διάσταση με τη βούληση και την κρίση των Ελλήνων πολιτών

«Το σημερινό του παραλήρημα (στο οποίο σημειωτέον παρέστη μικρό μόνο μέρος των βουλευτών του) είναι σε πλήρη διάσταση με τη βούληση και την κρίση των Ελλήνων πολιτών, των εταίρων και των συμμάχων μας που βλέπουν ότι η διεθνής εκπροσώπηση της χώρας μας από τον Πρωθυπουργό και η διπλωματία που ασκεί η πατρίδα μας διασφαλίζουν τα εθνικά μας δίκαια στο ακέραιο και τα προάγουν πολλαπλώς. Για αυτό και οι πολίτες εμπιστεύονται τον Πρωθυπουργό σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα», επισημαίνει ακόμη ο κ. Οικονόμου.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει: «Η τοξικότητα, τα ψέματα και η μικρότητα δεν θα μας παρασύρουν. Ούτε φυσικά θα μας κάνουν να ξεχάσουμε αυτά που ζούσε η χώρα τέτοιες μέρες πριν από επτά χρόνια. Δεν τα λησμονούμε όχι μόνο για τις τραγικές συνέπειες που είχαν για το λαό μας, αλλά κυρίως διότι οι πρωταγωνιστές του 2015 παραμένουν αμετανόητοι, ίδιοι και απαράλλαχτοι».

Τσίπρας: Οι εξελίξεις στη σύνοδο του ΝΑΤΟ ενέχουν σοβαρότατους κινδύνους για την εθνική μας κυριαρχία

Υπενθυμίζεται ότι, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για σοβαρότατους κινδύνους που αφορούν στην εθνική κυριαρχία, την ειρήνη, την ασφάλεια και τη διεθνή θέση της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από τον πρωθυπουργό αναλυτική ενημέρωση μόλις ολοκληρωθεί η σύνοδος σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και αλλαγή στάσης, την οποία όπως είπε θα υποστηρίξει για χάρη του εθνικού συμφέροντος. «Εκφράζω τη μεγάλη ανησυχία μας για τις εξελίξεις. Γιατί πριν από λίγα λεπτά η βοηθός υπουργός άμυνας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε δημόσια και επίσημα ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τον εκσυγχρονισμό των F16 του στόλου της Τουρκίας, τονίζοντας ότι η ισχυροποίηση της άμυνας της Τουρκίας, συμβάλει σε μια ισχυρή άμυνα του ΝΑΤΟ», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε: «είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι γιατί χθες μόλις, δεσμεύτηκαν Φινλανδία και Σουηδία, χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις, ότι θα πουλάνε όπλα στη Τουρκία και θα στηρίζουν τη συμμετοχή της στην κοινή πολιτική ασφάλειας της ΕΕ ανεξαρτήτως των τουρκικών ενεργειών στο Αιγαίο, την Κύπρο, τη Συρία και τη Λιβύη. Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι γιατί η Τουρκία χωρίς να συμμετέχει στις κυρώσεις ενάντια της Ρωσίας αναβαθμίζει τη θέση της στα διεθνή δρώμενα, τη στιγμή που κλιμακώνει με πρωτοφανή τρόπο τη ρητορική έντασης και τις αναθεωρητικές της βλέψεις στο Αιγαίο».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας σημείωσε επίσης πως η Τουρκία κατάφερε να κατοχυρώσει στην ΕΕ τη λογική ενός Τουρκικού Αιγαίου, με ευρωπαϊκή μάλιστα σφραγίδα και εξήγησε πως ο «Ερντογάν εκμεταλλευόμενος την επιλεκτική όραση και ευαισθησία των μεγάλων συμμάχων προβάλει συνεχώς νέες απαιτήσεις επιχειρώντας να νομιμοποιήσει τα παράνομα σχέδια της Τουρκίας σε βάρος της χώρας». Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δηλώνει ικανοποιημένη, διερωτώμενος: «Γιατί να είμαστε; που αντί να καταθέσουμε ένσταση στην ΕΕ αφήσαμε την Τουρκία να μονοπωλεί τον όρο Αιγαίο;».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ