Σύνοδος κορυφής ΕΕ – Βρυξέλλες: Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σύνοδος κορυφής ΕΕ – Βρυξέλλες: Συνεχίζεται στις Βρυξέλλες η συζήτηση των Ευρωπαίων ηγετών για το θέμα της ενέργειας.

Συνεχίζεται στις Βρυξέλλες η συζήτηση των Ευρωπαίων ηγετών για το θέμα της ενέργειας. Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, είναι μια πολύ καλά δομημένη και εποικοδομητική συζήτηση. Η αφετηρία για τα κράτη μέλη είναι φυσικά πολύ διαφορετική, αλλά οι στόχοι είναι οι ίδιοι. Οπότε, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί μια προσέγγιση που να ταιριάζει σε όλους, όπως επισημαίνεται.

Η κουβέντα είναι επίσης αρκετά τεχνική. Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των 27 και οι ηγέτες μοιράζονται επίσης την πίεση των δημόσιων απόψεων, ανέφερε η ίδια πηγή. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την πρότασή του για την ανάγκη επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου και αντιμετώπισης της μετακύλισης των τιμών του αερίου στην αγορά ηλεκτρισμού και στους καταναλωτές.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη σημερινή ανακοίνωση των μεγάλων Ευρωπαίων παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας που ζητούν από τους Ευρωπαίους ηγέτες να χτυπήσουν τη ρίζα του προβλήματος και να εξετάσουν πλαφόν στην τιμή χονδρικής του αερίου σε επίπεδο που θα προστατεύει πραγματικά τους ευρωπαίους καταναλωτές. “Πρέπει να στείλουμε μήνυμα σε όσους σπεκουλάρουν και έχουν κάνει περιουσίες”, τόνισε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε τη στήριξή του στην κοινή προμήθεια αερίου από την Ε.Ε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ