Σακελλαροπούλου: “Παράδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας η Θράκη”

Τη δεύτερη επίσκεψή της μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πραγματοποίησε στη Θράκη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία βρέθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, από την οποία ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότισσα της πόλης.

“Η Ξάνθη, η Θράκη γενικότερα, υπήρξε και πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα ισονομίας και ισοπολιτείας. Μια γέφυρα φιλίας, ένας τόπος πολυπολιτισμικός, όπου συμπολίτες μας με διαφορετικές θρησκείες συνυπάρχουν ειρηνικά και συνεργάζονται για την κοινή πρόοδο“, επεσήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την αντιφώνησή της στην τελετή ανακήρυξής της σε επίτιμη δημότισσα Ξάνθης.

Εν συνεχεία, προσέθεσε: “Οι προκαταλήψεις δεν βοήθησαν ποτέ ούτε μπορούν να βοηθήσουν τώρα που οι σύγχρονες κοινές προκλήσεις, όπως αυτές των επιδημιών, του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος και της κλιματικής αλλαγής ξεπερνούν σύνορα και ηπείρους. Προκλήσεις τόσο μεγάλες, ώστε μόνο με διεθνή συνεργασία σε επιστημονικό, πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο μπορούν να αντιμετωπισθούν, όπως ολοκάθαρα φάνηκε στην πανδημία“.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ