Ρωσία: Προφυλακίστηκε ο κυβερνήτης του Χαμπάροφσκ που κατηγορείται για δολοφονίες επιχειρηματιών

Το δικαστήριο Μπασμάνι της Μόσχας αποφάσισε την προφυλάκιση του κυβερνήτη της περιφέρειας του Χαμπάροφσκ Σεργκέι Φουργκάλ που κατηγορείται ότι συμμετείχε στην διοργάνωση δολοφονιών επιχειρηματιών την περίοδο 2004-2005.

Ο ίδιος ο Φουργκάλ αρνήθηκε κατηγορηματικά και πλήρως την ενοχή του, ενώ ο δικηγόρος του Μπορίς Κοζεμιάκιν δήλωσε ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση για την προφυλάκιση του έως τις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο Κοζεμιάκιν, δήλωσε επίσης ότι δεν βλέπει πολιτικά κίνητρα στην σύλληψη του Φουργκάλ , αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πελάτης του είναι αθώος. ” Ο πελάτης μου είναι γιατρός, έδωσε όρκο στον Ιπποκράτη και δεν θα μπορούσε να αφαιρέσει την ζωή κανενός” , δήλωσε ο δικηγόρος του.

Ο Φουργκάλ είναι απόφοιτος της κρατικού ιατρικού ινστιτούτου Μπλαγοβέσενσκι. Πριν ασχοληθεί με την επιχειρηματική δραστηριότητα και πριν εκλεγεί βουλευτής της Κρατικής Δούμας το 2007, από το 1992 έως το 1999 άσκησε το ιατρικό του επάγγελμα, με τις ειδικότητες του παθολόγου και νευρολόγου.

Ο ηλικίας 50 ετών Σεργκέι Φουργκάλ είναι μέλος του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας και έγινε κυβερνήτης το 2018, όταν στις περιφερειακές εκλογές νίκησε τον υποψήφιο του κυβερνητικού κόμματος συγκεντρώνοντας το 70% των ψήφων. Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας, του οποίου ηγείται ο Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, υποστηρίζει τον Πούτιν, παρότι η νίκη του Φουργκάλ στις τότε περιφερειακές εκλογές είχε θεωρηθεί η απαρχή της αμφισβήτησης του κυβερνώντος κόμματος στις περιφέρειες.

Η σύλληψη μοιάζει να πυροδοτεί τους φόβους για ένα αυξανόμενο κύμα διώξεων που ξεκίνησε μετά την έγκριση των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων κατά την διάρκεια της πρόσφατης πανεθνικής ψηφοφορίας, η οποία δίνει την δυνατότητα στον Πούτιν να επανεκλεγεί και να παραμείνει στο Κρεμλίνο έως το 2036.

Ο πολιτικός αναλυτής Αμπάς Γκαλιάμοφ δήλωσε ότι η σύλληψη του Φουργκάλ, συνιστά επίσης προειδοποίηση προς τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης που προτίθενται να αναμετρηθούν με το κυβερνών κόμμα στις περιφερειακές εκλογές τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ