Η “γραμμή” ΣΥΡΙΖΑ μετά την αμηχανία: “Ναι” στο εμβόλιο – “Όχι”… στον Μητσοτάκη

Της Νίκης Ζορμπά

Ό,τι είναι επιτυχία της χώρας είναι και επιτυχία της Κυβέρνησης, είχε δηλώσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απερίφραστα σχεδόν, κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, την Άνοιξη του 2020. 

Το πιστεύει ακραδάντως τούτο ο Αλέξης Τσίπρας, για αυτό και το έχει επαναλάβει έκτοτε ουκ ολίγες φορές, με τη συνέχεια έκτοτε, να  νοηματοδοτείται αλλιώς: και ό,τι είναι αποτυχία της χώρας, είναι και αποτυχία της Κυβέρνησης. 

“Βραχυκύκλωμα”

Η είδηση της έλευσης των εμβολίων εδώ και καιρό που αποτελεί αναμφισβήτητα νίκη της επιστήμης απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού, δημιούργησε αμηχανία στην διαχείρισή της από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνέπεσε ταυτόχρονα εξάλλου, με την κορύφωση της κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση της Ν.Δ περί κακής διαχείρισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας τόσο σε υγειονομικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο με την Κουμουνδούρου να επιμένει σε θωράκιση του ΕΣΥ με προσλήψεις και μισθολογικές αυξήσεις. 

“Βραχυκύκλωσαν” με λίγα λόγια στον ΣΥΡΙΖΑ όταν έγινε γνωστό ότι το εμβόλιο που θα επιστρέψει στην ανθρωπότητα την κανονικότητά της, είναι καθοδόν. Από την άλλη μεριά , επουδενί ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας να… δώσει δικαιώματα ότι κλείνει το μάτι στους αρνητές της πανδημίας και τους λογής “ψεκασμένους” αμφισβητώντας την αξία του εμβολίου.

Πολιτικά δύσκολη εξίσωση για την ηγεσία της Κουμουνδούρου που αφενός δεν θέλει να πιστωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι έβγαλε όρθια την χώρα από τον κορονοϊό αφετέρου φρόντισε εξαρχής να στείλει μήνυμα πως οι αρνητές είναι πολύ επικίνδυνο πράγμα για να παίζει κανείς μαζί τους.

Όπερ οδήγησε στη χάραξη νέας αντιπολιτευτικής γραμμής: Ναι στο εμβόλιο, όχι στην εναπόθεση όσων υποχρεούται να πράξει η κυβέρνηση στο μεσοδιάστημα, στο της επιστήμης, θαύμα. Εξ ου και συνέχισε να ζητεί θωράκιση του ΕΣΥ, αυξήσεις στους υγειονομικούς, προσλήψεις γιατρών  και άμεση ( ακόμη και εφάπαξ) οικονομική στήριξή τους, παραμονές των εορτών. 

Η αμηχανία του κ. Τσίπρα για το πώς να συνδυάσει το αντικυβερνητικό του αφήγημα με την εκκίνηση των πρώτων εμβολιασμών στην χώρα, αποτυπώθηκε ξεκάθαρα και στη χθεσινή του απόφαση: Προσήλθε να εμβολιαστεί στον Ευαγγελισμό μεν αλλά απαγόρευσε τη βιντεοσκόπηση της διαδικασίας, περιοριζόμενος στη διανομή φωτογραφικού υλικού. 

Δεν ήθελε να ρίξει νερό στο μύλο του επικοινωνιακού σόου που οργάνωσε προς όφελός της η κυβέρνηση ήταν η απάντηση της Κουμουνδούρου στις πολλές επικρίσεις που δέχτηκε ο κ. Τσίπρας. 

“Ναι” στο εμβόλιο – “Όχι”… στον Μητσοτάκη 

Το έλλειμμα βιντεοσκοπημένου υλικού από τον εμβολιασμό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, είναι αντιστρόφως ανάλογο της έκτασης των δηλώσεών του, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας: 

Οι Έλληνες έχουν κάθε λόγο να νιώθουν ανασφαλείς για την διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση αλλά κανέναν λόγο να νιώθουν ανασφαλείς για το εμβόλιο , είπε καλώντας άπαντες να εμβολιαστούν ανεπιφύλακτα κι ύστερα επανήλθε στο σκληρό αντικυβερνητικό ροκ. 

– “Οι μέχρι στιγμή δόσεις που έχουν εξασφαλιστεί δεν μπορούν να μας κάνουν αισιόδοξους ότι θα δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας απέναντι στον ιό στην κοινότητα , τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι,  μέχρι το επόμενο φθινόπωρο που οι κλιματολογικές συνθήκες ενδεχομένως να επανέφεραν  τον ιό”, είπε και επανήλθε στα του ΕΣΥ, ζητώντας από την Κυβέρνηση

-να προσχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών. Να δώσει κίνητρα σε γιατρούς μέσα από την αναβάθμιση του μισθολογίου, ώστε να έρθουν να ενταχθούν  στο ΕΣΥ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ