Πτώση Πετζετέλ Ζάκυνθος: Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πιλότο

Πτώση Πετζετέλ Ζάκυνθος: Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

Με τον πιλότο του Πετζετέλ που κατέπεσε στη Ζάκυνθο μίλησε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης βρισκόταν στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής το απόγευμα και μόλις επέστρεψε στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον επισμηναγό Τιμπλαλέξη Βασίλειο, τον πιλότο ο οποίος σώθηκε μετά την πτώση του πυροσβεστικού αεροσκάφους Πετζετέλ κατά τη διάρκεια επιχείρησης πυρόσβεσης στη Ζάκυνθο.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας εξέδωσε ανακοίνωση για την πτώση του Πετζετέλ στη Ζάκυνθο, με τον πιλότο να είναι καλά στην υγεία του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Ατύχημα με Αεροσκάφος PZL της Πολεμικής Αεροπορίας

Τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 8 Αυγούστου 2021, αεροσκάφος PZL από το Κλιμάκιο της 359 Μοίρας Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών στην Κεφαλονιά, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στην περιοχή Μαχαιράδο Ζακύνθου. Ο χειριστής είναι καλά στην υγεία του, ενώ ελικόπτερο Super Puma τον μεταφέρει, για προληπτικούς λόγους, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ