Πιερρακάκης: Ο εξορθολογισμός της λειτουργίας των ΕΛΤΑ απαραίτητος για την ενίσχυσή τους

Όσοι λένε να γίνει χωρίς προϋποθέσεις η χρηματοδότηση των ΕΛΤΑ, να δοθούν χρήματα χωρίς εσωτερική μεταρρύθμιση της εταιρείας, εμμέσως βοηθούν όλους εκείνους που περιμένουν να καταρρεύσει, υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης υποστηρίζοντας την τροπολογία “Ρυθμίσεις για τα ελληνικά ταχυδρομεία και άλλες διατάξεις” που ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Εν τω μεταξύ την αντίθεσή τους στην τροπολογία εξέφρασαν κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ από πλευράς του Κινήματος Αλλαγής έγινε σαφές ότι εξαιτίας της αντίθεσης του κόμματος σε αυτή δεν θα ψηφίσουν επί της αρχής ούτε το νομοσχέδιο “Περιστολή του λαθρεμπορίου-Κύρωση του Πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου καπνού, διατάξεις περί κοινωφελών περιουσιών και σχολαζουσών κληρονομιών, διατάξεις για τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη ταξινόμησης, κίνητρα για την προσέλκυση φορολογικών κατοίκων” με τα άρθρα του οποίου συμφωνούν.

Ο εξορθολογισμός των ΕΛΤΑ περνάει μέσω της μισθολογικής δαπάνης, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πιερρακάκης σημειώνοντας ότι το 67% του συνολικού budget πηγαίνει σε μισθούς.

Αναφέρθηκε στην εθελουσία για 2.000 από τους 5.500 εργαζόμενους ως μέσο εξορθολογισμού του μισθολογικού κόστους, ενώ είπε πως η κυβέρνηση αναμένει από τον ιδιώτη-μέτοχο (Eurobank) εάν θα λάβει μέρος στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίο των 100 εκατ. ευρώ. 

“Το Δημόσιο επίσης θα προχωρήσει στην πλήρη αποπληρωμή της καθολικής υπηρεσίας από το 2013 και μετά”, είπε ο υπουργός. “Το μοντέλο που πηγαίνουμε είναι αυτό που πήγαν ήδη άλλες χώρες όπως π.χ. η Δανία τα τελευταία 5-10 χρόνια. Ήδη με αλλαγές που έγιναν μειώθηκε το μηναίο έλλειμμα από 7% σε 4,5%. Η καθολική υπηρεσία θα συνεχίσει να προσφέρεται σε όλη την επικράτεια ακόμα και με την προϋπόθεση να πάρει το κράτος τα χρήματά του πίσω. Πρέπει να ξεπεράσουμε τα δόγματα του παρελθόντος και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Αυτό καλούμαστε να κάνουμε με το σχέδιο που παρουσιάζουμε και σας καλούμε να το στηρίξετε ψηφίζοντας την τροπολογία” κατέληξε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Μ. Ντ. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ