Πελώνη – τουρκική φρεγάτα: Συνειδητά fake news η διαστρέβλωση όσων είπε, λέει το ΥΠΕΞ

Πελώνη – τουρκική φρεγάτα: Ανακοίνωση σχετικά με τη “διαστρέβλωση” των λεγομένων της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη

Ανακοίνωση σχετικά με τη “διαστρέβλωση” των λεγομένων της κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη, εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με τα όσα απάντησε χθες για την παρενόχληση γαλλικού ερευνητικού πλοίου νότια της Κρήτης από τουρκική φρεγάτα. “Η διαστρέβλωση των λεχθέντων ξεπερνά τα όρια και γίνεται συνειδητά fake news”, αναφέρει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου. “Η Ελλάδα εξέδωσε NAVTEX για το γαλλικό ερευνητικό πλοίο επειδή η περιοχή είναι ελληνικής δικαιοδοσίας”, σημειώνει και προσθέτει: “Είναι μια καθαρή τοποθέτηση τόσο της κυβερνητικής εκπροσώπου όσο και του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ που δεν επιδέχεται παρερμηνείας όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν ψεύτικες εντυπώσεις”.

Δείτε ακόμη: Δέος! Εκατό πολεμικά αεροσκάφη από 6 χώρες στην άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» – Νεύρα στην Τουρκία

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν “ισχύει ότι η τουρκική φρεγάτα ‘απείλησε’ γαλλικό ερευνητικό πλοίο νότια της Κρήτης”.

Η κ. Πελώνη απάντησε: “Έχουμε πει επανειλημμένως, ως προς τα ελληνοτουρκικά, ότι εμείς επιδιώκουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και αποκλιμάκωση. Το περιστατικό αυτό αφορά τη γαλλική πλευρά. Θα επαναλάβω ότι στόχος μας είναι να αναζητηθούν προοπτικές για μια θετική ατζέντα, για να υπάρξει σε μια πρώτη φάση ένα κλίμα αποκλιμάκωσης και αυτό προωθήθηκε κατά την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα”. “Πώς απαντά η Αθήνα στην έμπρακτη αμφισβήτηση των ορίων της ελληνικής Α.Ο.Ζ. που οριοθετηθεί η ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία;”, ρωτήθηκε εν συνεχεία από δημοσιογράφο η κ. Πελώνη και απάντησε χαρακτηριστικά ότι “η ελληνική πλευρά εξέδωσε τη Navtex για το γαλλικό πλοίο. Αυτό τα λέει όλα”.

Αντίδραση Κατρούγκαλου

Εξηγήσεις για τη δήλωση της Αριστοτελίας Πελώνη ζητά ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Κατρούγκαλος. «Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε σήμερα ότι η παρενόχληση γαλλικού ερευνητικού σκάφους από τουρκική φρεγάτα εντός της ελληνικής ΑΟΖ “αφορά τη γαλλική πλευρά”! Συμφωνεί το ΥΠΕΞ ή πρόκειται να ασκήσει αυστηρό διάβημα στην Τουρκία;» ρωτά ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ