Παπαθανάσης Documento: Δεν έχω πάρει δάνειο, δεν έχω καταδικαστεί

Παπαθανάσης Documento: “Είναι επίθεση δολοφονίας χαρακτήρα”, είπε ο Νίκος Παπαθανάσης

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης αναφέρθηκε σε δημοσίευμα το οποίο τον εμφανίζει να έχει πάρει δάνειο και να μην το εξυπηρετεί, κάνοντας λόγο για ψεύδη και για επίθεση δολοφονίας χαρακτήρα εις βάρος του. Όπως υποστήριξε ο κ. Παπαθανάσης σε τηλεοπτική εκπομπή, πρόκειται για ψεύδη.

Το πρώτο είναι ότι χρωστάω στο Δημόσιο. Δεν χρωστάω τίποτα

Δεύτερον, δεν έχω ποτέ καταδικαστεί

Τρίτον, δεν έχω πάρει κανένα δάνειο. Το δάνειο που έχω πάρει για το σπίτι μου, το εξυπηρετώ κανονικά.

Όπως είπε,

“είμαι εγγυητής σε εταιρεία στην οποία ήμουν μικρομέτοχος και από την οποία αποχώρησα το 2005. Μετά η τράπεζα πήρε ακίνητα της εταιρείας και ήθελε να κάνει ανάκληση της γονικής παροχής, η οποία έκλεισε με την έφεση που έκανα. Δεν καταδικάστηκα, δεν τελεσιδίκησε. Παραμένω υπεύθυνος για την εγγύηση, δεν γνωρίζω τίποτα για το δάνειο, γιατί δεν έχω σχέση με την εταιρεία”. Μάλιστα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα απάντησε πως, εάν η εταιρεία δεν εξυπηρετήσει το δάνειο, “θα το εξυπηρετήσω εγώ. Όμως δεν γνωρίζω τι κάνει η εταιρεία και τι χειρισμούς κάνει με την τράπεζα. Είναι πολύ δύσκολη η επικοινωνία, ένας από τους μετόχους έχει πεθάνει”.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι επρόκειτο για μία εταιρεία κατασκευαστική, που πήρε το δάνειο για ανάπτυξη, που δόθηκε με κάλυψη 120%. Στη συνέχεια ” σε ανύποπτο χρόνο ήρθε η τράπεζα μετά από πέντε χρόνια να αμφισβητήσει τη γονική παροχή”. Ερωτηθείς αν δέχθηκε όχληση από την τράπεζα, για το υπόλοιπο του δανείου, είπε πως, “ξέρω ότι, εκπλειστηριάστηκαν ακίνητα, υπάρχει ένα υπόλοιπο ποσό κι αν δεν πληρωθεί το ποσό, θα το πληρώσω εγώ. Παραμένω υπεύθυνος για το συγκεκριμένο δάνειο. Μου είπαν ότι υπάρχει ένα υπόλοιπο, αυτοί μου είπαν ότι είμαι εγγυητής σε όλο το ποσό, το 1,8”.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ