Ο Πούτιν απέπεμψε τον κυβερνήτη της περιφέρειας Χαμπάροφσκ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με διάταγμά του απήλλαξε των καθηκόντων του από το αξίωμα του κυβερνήτη της περιφέρειας Χαμπάροφσκ τον Σεργκέι Φουργκάλ, ο οποίος συνελήφθη νωρίτερα αυτόν τον μήνα με την κατηγορία ότι ενέχεται σε δολοφονίες επιχειρηματιών. Στο διάταγμά του ο Ρώσος πρόεδρος αιτιολογεί την απομάκρυνση του Φουργκάλ με την διατύότιη “λόγω απώλειας εμπιστοσύνης”. Όότι ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, με το ίδιο διάταγμα ο Ρώσος πρόεδρος διορίζει προσωρινά ως ασκούντα χρέη περιφερειάρχη της περιφέρειας Χαμπάροφσκ τον Μιχαήλ Ντέκτιαρεφ, βουλευτή της Κρατικής Δούμας από την κοινοβουλευτική ομάδα του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας,

Η σύλληψη του Φουργκάλ έχει προκαλέσει κύμα διαμαρτυριών στην πόλη Χαμπάροφσκ της ρωσικής Άπω Ανατολής.

Τουλάχιστον 10.000 άτομα, διαδήλωσαν το Σάββατο στην πόλη ζητώντας από την Μόσχα να αφεθεί ελεύθερος ο Φουργκάλ, ο οποίος είναι μέλος του ακραίου εθνικιστικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας, και είχε αναδειχθεί νικητής στις περιφερειακές εκλογές το 2018 εκτοπίζοντας τον αντίπαλό του από το κυβερνών κόμμα της ‘Ενιαίας Ρωσίας’ που υποστηρίζει τον Πούτιν.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ ανακοίνωσε σήμερα ότι το Κρεμλίνο δεν θεωρεί ότι οι συγκεντρώσεις συμπαράστασης προς τον Σεργκέι Φουργκάλ που πραγματοποιήθηκαν στο Χαμπάροφσκ, είχαν πληρωθεί από το εξωτερικό ή από την ηγετική ομάδα του Φουργκάλ.

Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας ανακοίνωσε μετά την αποπομπή του Φουργκάλ και τον διορισμό του Ντέκτιαρεφ στην θέση του, ότι θα συνεχίζει να αγωνίζεται για αρθούν οι κατηγορίες κατά του Φουργκάλ.

Νωρίτερα ο δικηγόρος του Φουργκάλ, Μπορίς Κοζέβνικοφ, είχε δηλώσει στο τηλεοπτικό δίκτυο RBK ότι ο Φουργκάλ δεν γαντζώνεται από την θέση του και ότι αρμόδιος να αποφασίσει για το μέλλον του ως περιφερειάρχης είναι ο Ρώσος πρόεδρος.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ