Ο Νετανιάχου σίγουρος ότι οι ΗΠΑ θα εγκρίνουν την προσάρτηση παλαιστινιακών περιοχών μέσα σε δύο μήνες

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου εξέφρασε την εμπιστοσύνη του πως η Ουάσινγκτον θα δώσει στο Ισραήλ το νεύμα, εντός δύο μηνών, για να προχωρήσει με την de facto προσάρτηση τμημάτων της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Οι Παλαιστίνιοι εξέφρασαν την οργή τους για τα σχέδια του Ισραήλ να παγιώσουν περαιτέρω έλεγχο στη γη που κατασχέθηκε στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή του 1967.

Ο Νετανιάχου, ανακοινώνοντας συμφωνία με τον κεντρικό αντίπαλό του Μπένι Γκαντζ, την περασμένη εβδομάδα για να σχηματίσει κυβέρνηση ενότητας, έθεσε την 1η Ιουλίου ως ημερομηνία έναρξης συζητήσεων του υπουργικού συμβουλίου σχετικά με την επέκταση της ισραηλινής κυριαρχίας σε εβραϊκούς εποικισμούς στη Δυτική Όχθη και την προσάρτηση της κοιλάδας του Ιορδάνη στην περιοχή.

Μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να συμφωνηθεί με την Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τη συμφωνία Νετανιάχου – Γκαντζ.

Σε μια τηλεοπτική ομιλία την Κυριακή σε μια φιλο-ισραηλινή χριστιανική ομάδα στην Ευρώπη, ο Νετανιάχου περιέγραψε μια ειρηνευτική πρόταση των ΗΠΑ που ανακοινώθηκε από τον Τραμπ τον Ιανουάριο, ως υπόσχεση για αναγνώριση της εξουσίας του Ισραήλ επί της γης της Δυτικής Όχθης.

“Μερικούς μήνες από τώρα είμαι πεπεισμένος ότι θα τηρηθεί αυτή η υπόσχεση”, δήλωσε ο Νετανιάχου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Ισραήλ.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δεν πρότειναν κανένα άμεσο σχόλιο για τις παρατηρήσεις του Νετανιάχου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ