Η Νορβηγία σταμάτησε πώληση μέρους της Rolls-Royce σε ρωσική εταιρεία για “λόγους ασφαλείας”

Η Νορβηγία ανέστειλε μια προγραμματισμένη πώληση asset από την κατασκευάστρια εταιρεία κινητήρων Rolls_Royce σε μια ελεγχόμενη από Ρώσους εταιρεία, καθώς αξιολογεί τις επιπτώσεις που θα έχει κάτι τέτοιο στην ασφάλεια για το ναυτικό της χώρας.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, προσθέτοντας ότι οι υπηρεσίες ασφάλειας της Νορβηγία, NSM, εξετάζουν την πώληση (ύψους 150 εκατ. Ευρώ) της Bergen Engines, σε μια εταιρεία που ελέγχεται από τη ρωσική. ΤΜΗ Group.

Η βρετανική Rolls-Royce ανακοίνωσε την προγραμματισμένη πώληση στις 4 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο ενός σχεδίου πώλησης με στόχο να βοηθήσει την εταιρεία να επιβιώσει από την πανδημία.

Η Bergen Engines είναι μεταξύ άλλων, προμηθευτής του ναυτικού της Νορβηγίας, χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ.

“Υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα αναφορικά με τα εθνικά συμφέροντα ασφάλειας, και αυτή η αβεβαιότητα πρέπει να αντιμετωπιστεί”, τόνισε η υπουργός Δικαιοσύνης Monica Maeland σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι η πώληση πρέπει να ανασταλεί προς το παρόν.

“Δεν ξέρουμε σε ποιο συμπέρασμα θα καταλήξουμε”, τόνισε.

Εκπρόσωπος της Rolls-Royce δήλωσε πως είχε ενημερώσει καταλλήλως την κυβέρνηση προτού ανακοινώσει την πώληση της Bergen Engines.

“Κατανοούμε ωστόσο ότι η νορβηγική κυβέρνηση τώρα εύχεται να εξετάσει περαιτέρω τη συμφωνία και η Rolls-Royce θα συνεργαστεί με κάθε τρόπο μπορεί σε αυτές τις έρευνες. Όπως ζητήθηκε, έχουμε σταματήσει τη διαδικασία πώλησης”, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ