Νίκος Παπανδρέου – Ανδρέας Παπανδρέου: Ο δημοφιλής συγγραφέας σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη

Ο δημοφιλής συγγραφέας Νίκος Παπανδρέου βρέθηκε καλεσμένος στον καναπέ του «Στούντιο 4», σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο. Καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Στούντιο 4» βρέθηκε ο Νίκος Παπανδρέου το απόγευμα της Δευτέρας (4/7), στην ΕΡΤ. Μέσα σε όλα, αναφέρθηκε με ειλικρίνεια στην κόντρα που είχε έρθει στο φως ανάμεσα στον ίδιο και τον πατέρα του, Ανδρέα Παπανδρέου. «Ο κακεντρεχής ή κάποια εφημερίδα μπορεί να πει πως ”ο Νίκος θάβει τον Ανδρέα”, αλλά ο σωστός που θα διαβάσει το βιβλίο θα καταλάβει ότι πρόκειται για έναν σύνθετο άνθρωπο, με τα καλά και τα στραβά του», είπε αρχικά ο Νίκος Παπανδρέου.

«Τον έχω, ας πούμε, να σκέφτεται τη ζωή του το 1955 στην Καλιφόρνια, στην αρχή του βιβλίου. Ειδυλλιακή η ζωή του, την οποία την παρατάει για να έρθει εδώ, στην Ελλάδα, που είναι μια άλλη ζωή. Τον έχω να σκέφτεται το μέλλον του στο γραφείο του στο Καστρί και να συνομιλεί με τον πατέρα του. Αυτές είναι όλες, για εμένα, μαγικές σκηνές, που τις έχω γράψει, αλλά και μυθιστορηματικές σκηνές», πρόσθεσε στη συνέχεια, επισημαίνοντας πως «δεν ξέρω αν ποτέ συνομιλούσε με τον πατέρα του νοητικά και τι κουβέντες μπορεί να είχαν κάνει, αλλά για το βιβλίο μού φάνηκε πως θα λειτουργήσει. Η αναφορά του Ανδρέα είναι πάντα στον πατέρα του και ο λόγος που μπήκε στην πολιτική ήταν να ευχαριστήσει και να ικανοποιήσει τον πατέρα του».

Νίκος Παπανδρέου: «Είχα θυμώσει πάρα πολύ με τον πατέρα μου»

«Στην αρχή τού είχα θυμώσει πάρα πολύ. Όχι μόνον εγώ, πολλοί. Εγώ είμαι πιο διάχυτος στη σύγχυσή μου, δεν κρατιέμαι. Τώρα, πιο μεγάλος, έχω μάθει να μην είμαι τόσο έντονος. Τότε, όταν ήμουν έντονος, με κλώτσαγαν οι άλλοι κάτω από το τραπέζι, ”να μην τσακωθείς με τον Ανδρέα”. Εγώ δεν μπορούσα! Ακριβώς επειδή μου έλεγαν όχι, ήθελα», δήλωσε ο συγγραφέας.

«Πρώτη φορά συγκρούστηκα με τον πατέρα μου όταν ήμουν 17 ετών. Ήρθα για να τον συνετίσω. Φαντάσου ένας 17χρονος να έρθει στον 55χρονο Ανδρέα και να του πει ”κόψε τη σχέση, γιατί σου κάνει κακό στην εικόνα τη δική σου αλλά και σε εμένα”. Άντε, όμως, να είσαι 17 χρόνων και να ξέρεις να τα αρθρώσεις σε έναν 55χρονο που είναι πάρα πολύ έξυπνος», αποκάλυψε ο Νίκος Παπανδρέου στη συνέντευξή του.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ