Νέα μέτρα – Άδωνις: «Φρένο» στους υπερμεταδότες

Νέα μέτρα – Άδωνις: Τα νέα μέτρα θα λαμβάνοντας ούτως ή άλλως λόγω της αύξησης κρουσμάτων που φέρνουν οι γιορτές, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη

Αυξήσεις που φτάνουν μέχρι και το 60% σε ένα μόλις βράδυ στην πώληση μασκών ΚΝ95 και FFP2 ανακάλυψαν οι μηχανισμοί του Υπουργείου Ανάπτυξης και ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία ελέγχου για 16 on line καταστήματα, σύμφωνα με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν θα γίνει διατίμηση στο προϊόν ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα ελλείψεων και «μαύρης αγοράς» ωστόσο θα εξαντληθούν τα όρια του κέρδους στις περιπτώσεις αισχροκέρδειας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα νέα μέτρα που θα συζητηθούν σήμερα το μεσημέρι από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε, μιλώντας στο OPEN, πως στόχος είναι να μπει «φρένο» στους υπερμεταδότες. Όπως σας έχει αναφέρει άλλωστε και το Reader.gr τα κέντρα διασκέδασης, η εστίαση αλλά και τα γήπεδα αποτελούν τέτοια μέρη. «Έχει αποδειχθεί πως υπάρχουν χώροι που ο ιός μεταφέρεται με μεγαλύτερη ταχύτητα. Τέτοιοι είναι και τα νυχτερινά κέντρα λόγω και της νεαρότερης ηλικίας. Νέοι άνθρωποι κολλάνε και μεταφέρουν το ιό, που καταλήγει σε μεγαλύτερους ανθρώπους. Ξέρουμε περίπου που είναι οι υπερμεταδότες» ανέφερε.

Ωστόσο όπως σημείωσε νέα μέτρα, ήπια ωστόσο, θα λαμβάνονταν ακόμη και δίχως την απειλή της μετάλλαξης Ομικρον. «Στην αρχή της χρονιάς κάποια ήπια μέτρα θα ληφθούν για να φρενάρουμε την άυξηση που φέρνουν οι γιορτές. Είναι λογικό, από τη στιγμή που η αγορά έχει κινηθεί καλά να πάρουμε κάποια μέτρα ώστε… να έρθουμε στα ίσια μας. Την ανάγκη αυτή θα την είχαμε ούτως ή άλλως. Η Ομικρον ενδεχομένως την κάνει πιο επιτακτική» είπε.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ