Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα έτοιμη να αναλάβει την προεδρία της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Γηραιά ήπειρος συμμετείχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την οποία συζητήθηκαν σειρά θεμάτων κοινού περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας των χωρών της Νοτιοανατολικής Γηραιά ήπειρος σε ζητήματα ασφαλείας, αλλά και προώθησης δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής της περιοχής, σύμφωνα με σχετική γραπτή δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης.

Όότι επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών, συζητήθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης της διασυνδεσιμότητας της περιοχής, καθώς και η από κοινού αντιμετώπιση των πολιτικών και οικονομικών συνεπειών της πανδημίας στην περιοχή, ιδιαίτερα σε τομείς όπου η περιοχή παρουσιάζει αδυναμίες, όότι η επισιτιστική ασφάλεια και η ασφάλεια τροφίμων.

“Σχετικά με τις οικονομικές προκλήσεις που έχει δημιουργήσει η πανδημία και στο πνεύμα όσων προέκυψαν από τη 2η Διάσκεψη του Φόρουμ “Θεσσαλονίκη 2020″, συζητήσαμε σε βάθος τη δυνατότητα περιφερειακού συντονισμού σε θέματα επενδύσεων, ανταγωνιστικότητας και κινητικότητας, ώστε να επαναφέρουμε, το συντομότερο δυνατόν, τις οικονομίες μας σε αναπτυξιακή τροχιά”, αναφέρει ο κ. Δένδιας.

“Παράλληλα, τόνισα ότι πρέπει να εργαστούμε από κοινού για την αντιστροφή του φαινομένου της φυγής ταλαντούχων νέων στο εξωτερικό (brain drain), καθώς το ζήτημα αυτό είναι άμεσα συναρτημένο με το οικονομικό και κοινωνικό μέλλον της περιοχής”, συμπληρώνει.

Τέλος, ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αναλάβει την προεδρία της Διαδικασίας για την περίοδο από 1 Ιουλίου 2021- 30 Ιουνίου 2022.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ