Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2021 – Κεραμέως: Ανακοίνωσε ότι «ανοίγουν» 11.700 θέσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2021 – Κεραμέως: Θα γίνουν εντός καλοκαιριού

Αισιόδοξα νέα έρχονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μετά την ανακοίνωση της αρμόδιας υπουργού, Νίκης Κεραμέως για τους πρώτους μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση, μετά τη δύσκολη περίοδο των μνημονίων. Συγκεκριμένα, στη δήλωσή της, η κυρία Κεραμέως ανακοίνωσε επίσημα ότι «ανοίγουν» 11.700 μόνιμοι διορισμοί, που θα γίνουν εντός καλοκαιριού. Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Παιδείας, προ μηνών, είχε δεσμευθεί για 5.250 διορισμούς. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι οι διορισμοί που θα γίνουν τελικά είναι υπερδιπλάσιοι από αυτούς που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως δήλωσε σχετικά:

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για την εκπαίδευση της χώρας μας και το σχολείο μας ειδικότερα. Κάνουμε πράξη μία από τις θεμελιώδεις δεσμεύσεις μας, πηγαίνοντας και ένα βήμα πιο πέρα. Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε 11.700 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση για φέτος, θα γίνουν όλοι τώρα το καλοκαίρι, οι πρώτοι μετά από 12 χρόνια, και υπερδιπλάσιοι από τους 5.250 για τους οποίους είχαμε δεσμευθεί για φέτος. 

Με σεβασμό απέναντι στους εκπαιδευτικούς μας, στους μαθητές μας, στο νέο αναβαθμισμένο σχολείο που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας, και σε άριστη συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Οικονομικών, προχωρούμε στην κάλυψη βασικών αναγκών των σχολείων μας σε ανθρώπινο δυναμικό, που ως σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές. Πέρυσι, πραγματοποιήσαμε 4.500 μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή, όπου οι σταθεροί δεσμοί μεταξύ μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και εκπαιδευτικών διαδραματίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, μόνιμοι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ στην ειδική αγωγή, που δεν είχαν πραγματοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν. Με διορισμούς, επιμορφώσεις, βελτιωτική αξιολόγηση, επενδύουμε στο πολυτιμότερο κεφάλαιο της εκπαίδευσης, το ανθρώπινο δυναμικό μας. Η παιδεία αλλάζει, στην πράξη».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ