Μνημείο Νεκτάριου Σάββα – βεβήλωση: Οργή Μπακογιάννη

Μνημείο Νεκτάριου Σάββα – βεβήλωση: Η ανάρτηση του δημάρχου στο Facebook

Οργίλη ήταν η αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, για τον βανδαλισμό της αναθηματικής επιγραφής στο σημείο όπου πριν από 12 χρόνια δολοφονήθηκε από πυρά της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών» ο αρχιφύλακας Νεκτάριος Σάββας. «Η βεβήλωση του μνημείου του Νεκτάριου Σάββα είναι πράξη ανίερη. Ο φανατισμός, το μίσος και η τυφλή βία δεν έχουν θέση στην Αθήνα. Είναι λίγοι και είμαστε πολλοί» έγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. Πριν από ένα χρόνο το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, έπειτα μετά από πρόταση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, έλαβε την απόφαση να μετονομαστεί η οδός Πορφύρας στα Πατήσια, όπου έπεσε νεκρός ο αρχιφύλακας, σε οδό Νεκτάριου Σάββα.

a

Νεκτάριος Σάββας

Η τελετή μετονομασίας της οδού έγινε την περασμένη Πέμπτη, 17 Ιουνίου, μαζί με τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής

Στην τελετή και στο τρισάγιο που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων το «παρών» έδωσαν η οικογένεια του αδικοχαμένου αρχιφύλακα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Δημοτική Αρχή, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, δημοτικοί σύμβουλοι κ.ά.

Ο αρχιφύλακας Αντώνιος – Νεκτάριος Σάββας γεννήθηκε το 1968 στην Νάξο και το 2009 υπηρετούσε ως Υπαρχιφύλακας στην Ελληνική Αστυνομία.

Στις 17 Ιουνίου 2009 στα Πατήσια, εκτελούσε υπηρεσία στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας μαρτύρων, όταν τρία άτομα προσέγγισαν το υπηρεσιακό όχημα στο οποίο επέβαινε και τον πυροβόλησαν πολλές φορές από κοντινή απόσταση. Την ευθύνη ανέλαβε με προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών». Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, το συμβάν χαρακτηρίστε ως τρομοκρατική πράξη. Στον υπαρχιφύλακα Αντώνιο-Νεκτάριο Σάββα απονεμήθηκε επ’ ανδραγαθία ο βαθμός του αρχιφύλακα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ