Μητσοτάκης – Αρμπέρ: Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Iσραηλινό καθηγητή

Μητσοτάκης – Αρμπέρ: Τον Ναντίρ Αρμπέρ υποδέχθηκαν στο Νοσοκομείο Αττικόν ο υπουργός, Αναπληρωτής Υγείας και ο επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες ο Ισραηλινός καθηγητής Ναντίρ Αρμπέρ για τις κλινικές δοκιμές για το φάρμακο κατά του κορονοϊού, που θα ξεκινήσουν στα νοσοκομεία «Αττικόν» και «Σωτηρία» Ο καθηγητής Ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ και επικεφαλής του Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία και του Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο κ. Αρμπέρ θα συναντηθεί και με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, προκειμένου να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες και να ξεκινήσει σύντομα η κλινική μελέτη στη χώρα μας του ισραηλινού φαρμάκου για την αντιμετώπιση σοβαρών επιπλοκών της νόσου COVID-19. O κ. Κοντοζαμάνης καλωσόρισε τον καθηγητή Αρμπέρ στη χώρα μας, τονίζοντας ότι με την επιστημονική του έρευνα έβαλε τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός καινοτόμου φαρμάκου, το οποίο, όπως είπε, «αισιοδοξούμε ότι θα συμβάλλει αποτελεσματικά στη μάχη κατά της πανδημίας, εφόσον ολοκληρωθούν οι μελέτες και τα αποτελέσματα είναι θετικά».

Άμεσα προσέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, θα ξεκινήσει στην Ελλάδα, σε συνεργασία με Ισραηλινούς επιστήμονες, η κλινική μελέτη για το νέο φάρμακο. Υπενθυμίζεται ότι η συνεργασία μεταξύ των επιστημόνων των δύο χωρών είχε συζητηθεί στη συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου τον Φεβρουάριο, όπου συμφωνήθηκε η συμβολή ελληνικών νοσοκομείων στις κλινικές δοκιμές για το φάρμακο.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ