Μετάλλαξη Δέλτα Ελλάδα: “Καμπανάκι” από Αρκουμανέα -Πότε αναμένεται να επικρατήσει

Μετάλλαξη Δέλτα Ελλάδα: Δεν απέκλεισε τα τοπικά lockdown, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ – Τι απάντησε στο αν θα ξαναφορέσουμε μάσκες

Συναγερμός έχει σημάνει για την μετάλλαξη Δέλτα στην Ελλάδα. «Μέσα στον Αύγουστο η μετάλλαξη θα είναι κυρίαρχη στην Ευρώπη και στην Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ ενώ δεν απέκλεισε τα τοπικά lockdown, σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Ακόμα είπε ότι «την μετάλλαξη Δέλτα, που παλιά την λέγαμε ινδική μετάλλαξη, την έχουμε βρει από τον Απρίλιο». Σε ερώτηση αν θα ξαναβάλουμε μάσκες, είπε ότι «αν χρειαστεί, ελπίζω να μην χρειαστεί, θα ξαναβάλουμε μάσκες» και τόνισε ότι ο τρόπος για να τις αποφύγουμε είναι να εμβολιαστούμε ώστε να τελειώνουμε με την πανδημία.

Νωρίτερα και ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης εκτίμησε πως μέχρι το τέλος του Αυγούστου η ινδική μετάλλαξη θα είναι το κυρίαρχο στέλεχος κορονοϊού στην Ελλάδα και μάλιστα εκτίμησε ότι είναι πιθανό ήδη να υπάρχει σε περισσότερα μέρη της Ελλάδας, χωρίς ακόμη να έχει γίνει αντιληπτό. «Πιστεύω ότι υπάρχει ινδική μετάλλαξη σε ικανή – ανησυχητική έκταση σε όλα τα μέρη» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως θεωρεί ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου η συγκεκριμένη μετάλλαξη θα είναι και το κυριαρχούν στέλεχος του ιού στην χώρα. Τέλος και ο καθηγητής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμη και κλεισίματος περιοχών σε περίπτωση πανδημικής έκρηξης εξαιτίας της μετάλλαξης αυτής.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ