ΚΚΕ: Η ΕΕ υπεκφεύγει στο αίτημα για κατάθεση των συμβολαίων με τις φαρμακευτικές για τα εμβόλια

“Υπεκφεύγει η ΕΕ στο αίτημα της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για κατάθεση των συμβολαίων για τα εμβόλια με τους φαρμακευτικούς ομίλους” επισημαίνει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει, “παράταση 15 ακόμα ημερών ζητά η Διεύθυνση Υγείας της Κομισιόν για να απαντήσει στο αίτημα της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, να γνωστοποιήσει τα έγγραφα των συμβολαίων που έχει συνάψει η ΕΕ με τους φαρμακευτικούς ομίλους με τους όρους και τις δεσμεύσεις των συμφωνιών. Στην επιστολή της επικαλείται ότι χρειάζεται “χρόνο για εσωτερικές διαβουλεύσεις και μια διεξοδική ανάλυση του αιτήματος”. Μεταθέτει δε την απάντηση της για τις 12 Ιανουαρίου”.

“Η στάση αυτή της Κομισιόν γεννά σοβαρά ερωτηματικά, πολύ περισσότερο που αυτή η χρονική μετάθεση σημαίνει ότι θα έχουν μεσολαβήσει οι εγκρίσεις των εμβολίων από τα κράτη μέλη και θα έχει ξεκινήσει κι η χορήγηση του, με βάση τις ως τώρα ανακοινώσεις των κυβερνήσεων της ΕΕ” τονίζει η ΕΟ του ΚΚΕ και υπογραμμίζει καταλήγοντας:

“Το αίτημα του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο: να δοθούν αμέσως τα συμβόλαια των συμφωνιών ΕΕ-φαρμακοβιομηχανιών γιατί είναι ανάγκη οι λαοί να γνωρίζουν όλη την αλήθεια για τη διασφάλιση της υγείας τους και για το τί συμφωνίες κλείνονται με τα δικά τους λεφτά που είναι πάνω από κάθε εμπορικό απόρρητο”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ