Κατρούγκαλος: Η διαμόρφωση εθνικού μετώπου προϋποθέτει εθνική στρατηγική

Το ζήτημα της αναγκαίας διαμόρφωσης εθνικού μετώπου, που “προϋποθέτει εθνική στρατηγική”, έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Κατρούγκαλος, διαδεχόμενος στο βήμα της Βουλής τον υπουργό Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στα ζητήματα επικαιρότητας, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι προ ολίγου, είχαμε δήλωση του νέου μεταβατικού πρωθυπουργού της Λιβύης, “για την ανάδειξη του οποίου είχε πανηγυρίσει η κυβέρνηση, ότι θεωρεί πολύ καλή συμφωνία, το τουρκολιβυκό σύμφωνο, και ότι πρόκειται να τη σεβαστεί και να την εφαρμόσει. Είχαμε χθες […] τη συμφωνία Αιγύπτου-Ισραήλ, για μεταφορά με πλοία LNG, του φυσικού αερίου, από το μεγάλο κοίτασμα Λεβιάθαν, που θέτει σε αμφισβήτηση το εάν θα προχωρήσει ο αγωγός East Med. Τα είχαμε προβλέψει; Το ξέραμε ή αιφνιδιαστήκαμε από τα γεγονότα, και ποια είναι η στρατηγική μας; Ανακοινώθηκε πρόσφατα ο οδικός χάρτης για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας. Το παρακολουθούμε ή απουσιάζουμε;” ρώτησε ο κ. Κατρούγκαλος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στάθηκε ιδιαίτερα στο επερχόμενο “μείζον ζήτημα” της επανέναρξης της διαπραγμάτευσης για το Κυπριακό, για να τονίσει ότι “πριν από την αντίστοιχη διαπραγμάτευση στο Κραν Μοντανά, ο τότε πρωθυπουργός (Αλ. Τσίπρας) είχε καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων για ενημέρωση. Όπως είπε ο κ. Κατρούγκαλος, σε όλα αυτά τα θέματα η κυβέρνηση κινείται χωρίς πυξίδα, και σε κενό στρατηγικής, κάτι που είναι ευθύνη πρωταρχικά του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει την ευθύνη γενικής χάραξης της πολιτικής της χώρας. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ