Καραμανλής – εκλογές 2023: Υποψήφιος ο πρώην υπουργός

Καραμανλής – εκλογές 2023: Ο ίδιος επέλεξε να κριθεί από τους πολίτες των Σερρώ

Υποψήφιος στις Σέρρες θα είναι ο Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με πληροφορίες, επιλέγοντας να κριθεί από τους πολίτες που τον εξέλεξαν βουλευτή. Τις επόμενες ημέρες θα κλειδώσουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε όλη την χώρα ώστε στη συνέχεια να ανακοινωθούν οι υποψήφιοι. Εκκρεμεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μία συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την τριανδρία που έχει αναλάβει την κατάρτιση τους (Γιάννης Μπρατάκος, Παύλος Μαρινάκης και Θανάσης Νέζης) ώστε να λάβει την τελική απόφαση για τα πρόσωπα που θα καλύψουν τις περίπου 20 κενές θέσεις που υπάρχουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, πήρε την απόφαση να είναι υποψήφιος και η ανακοίνωση θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο ίδιος επέλεξε να κριθεί από τους πολίτες των Σερρών που τον εξέλεξαν βουλευτή, ενώ όλο αυτό το διάστημα ήταν σε ανοιχτή γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου. Ερωτηθείς πρόσφατα o ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέντευξή του στον ALPHA και την εκπομπή «Πρωταγωνιστές», είχε πει ότι το ζήτημα των ψηφοδελτίων θα το συζητούσε με τον κ. Καραμανλή «όταν έρθει η ώρα».

«Αμέσως μετά την τραγωδία, όταν βρεθήκαμε μαζί, έθεσε στη διάθεσή μου, όχι απλά έθεσε στη διάθεσή μου την παραίτησή του με τον τυπικό, ξέρετε, τρόπο -παραιτήθηκε. Αμέσως, και αυτό τον τιμά. Θα μου πείτε ”αυτονόητο”; Ναι. Αλλά πόσες φορές το έχουμε δει; Ας το αναγνωρίσουμε τουλάχιστον αυτό. Και βέβαια ο κ. Καραμανλής πήγε χθες στη Βουλή, μίλησε, παρουσίασε την άποψή του θεσμικά ως όφειλε. Θα κριθεί κι αυτό. Τώρα το ζήτημα των ψηφοδελτίων επιτρέψτε μου να το συζητήσω μαζί του, όταν έρθει η ώρα» είχε πει τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είχε δηλώσει από την αρχή ότι δεν υπάρχει πρόθεση να μην είναι ο κ. Καραμανλής υποψήφιος στις εκλογές.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ