ΗΠΑ: Συνελήφθη για απάτη ο ακροδεξιός πρώην συνεργάτης του Τραμπ, Στιβ Μπάνον

Στη σύλληψη του πρώην επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου, στην πρώτη περίοδο της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον, προχώρησαν οι αρχές των ΗΠΑ, κατηγορώντας τον ίδιο και ακόμη τρία πρόσωπα για κατά συρροή εξαπάτηση δωρητών στην καμπάνια “Χτίζουμε το Τείχος”.

Η καμπάνια φέρεται να είχε συγκεντρώσει ποσό άνω των 25 εκατ. δολαρίων μέσω διαδικτυακού crowdfunding, τα οποία, μέρος των οποίων, με τη συνέργεια του Μπάνον, φέρονται να πέρασαν στα χέρια του ιδρυτή της καμπάνιας, Μπράιαν Κόλφατζ.

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες είναι οι Άντριου Μπαντολάτο και Τίμοθι Σι.

Οι τέσσερις κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν εκατοντάδες χιλιάδες δωρητές ότι τα χρήματα θα κατευθύνονταν στη δημιουργία του τείχους που είχε υποσχεθεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στα σύνορα με το Μεξικό για την ανάσχεση της παράνομης μετανάστευσης, ενώ στην πραγματικότητα περνούσαν στον έλεγχο του Κόλφατζ, ο οποίος τα χρησιμοποιούσε για κάλυψη “προσωπικών δαπανών πολυτελείας”, όπως αναφέρεται στα έγγραφα της ομοσπονδιακής εισαγγελίας των ΗΠΑ.

Ο Μπάνον είναι γνωστός ως επί χρόνια επικεφαλής του ιστότοπου της “εναλλακτικής δεξιάς” (ακροδεξιάς) στις ΗΠΑ Breitbart, καθώς και για τις σχέσεις του με προσωπικότητες της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς, όπως η επικεφαλής του γαλλικού “Εθνικού Συναγερμού” (πρώην Εθνικού Μετώπου) Μαρίν Λεπέν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ