Ηγουμενίδης ΒΟΑΚ: Οι νόμοι πρέπει να τηρούνται από όλους, λέει ο Θεοδωρικάκος

Το μήνυμα ότι «οι νόμοι είναι νόμοι και πρέπει να τηρούνται από όλους», απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά τις καταγγελίες αστυνομικών της Ένωσης Χανίων, ότι δέχθηκαν απειλές από βουλευτή, όταν πήραν τις πινακίδες του αυτοκινήτου του για επικίνδυνη οδήγηση. Συγκεκριμένα, κατ’ ιδίαν επικοινωνία είχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με τον Γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, υποστράτηγο Γεώργιο Λυμπινάκη, μετά τις αναφορές για παρέμβαση στο θέμα της επιβολής σχετικού προστίμου και αφαίρεσης πινακίδων σε βουλευτή, στη περιοχή του Κοιλιάρη, που παραβίασε τον ΚΟΚ. Σύμφωνα με τις πληροφορείς ο υπουργός διεμήνυσε πως «ούτε κατά διάνοια δεν πρέπει να αλλάξει οτιδήποτε όσον αφορά την κλήση και τις ποινές που επιβλήθηκαν στον εν λόγω βουλευτή, για παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας».

IGOUMENIDIS NIKOS 1

Υπογράμμισε πως «οι βουλευτές είναι οι πρώτοι που πρέπει να τηρούν τους νόμους».

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο βουλευτής, ο οποίος σημειώνεται πως δεν είναι βουλευτής Χανίων, άρχισε να τους απειλεί με μεταθέσεις, όταν του επιβλήθηκε πρόστιμο και αφαιρέθηκαν οι πινακίδες το Σάββατο κατά τη διάρκεια ελέγχου στο βουλευτικό όχημα λόγω των επικίνδυνων προσπεράσεων που πραγματοποιούσε σε σημείο όπου απαγορεύεται. Σύμφωνα με την καταγγελία, κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο βουλευτής όχι μόνο δεν αποδέχτηκε το πρόστιμο αλλά άρχισε να απειλεί τους αστυνομικούς. Μάλιστα, ο διοικητής της υπηρεσίας κ. Νίκος Ξανθουδάκης φέρεται να δέχτηκε τηλεφώνημα για το περιστατικό και να απειλήθηκε με μετάθεση.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση για το επεισόδιο, στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Την 20/08/2022 συνάδελφοί μας από το Τ.Τ. Β.Ο.Α.Κ. (κλιμάκιο Χανίων) έκαναν το “έγκλημα” και σταμάτησαν βουλευτικό όχημα στην περιοχή του Κοιλιάρη και συγκεκριμένα στο 18,5 χλμ Ν.Ε.Ο. Χανίων – Ρεθύμνου το οποίο ενήργησε απανωτές προσπεράσεις σε σημείο που, όχι μόνο απαγορεύεται, αλλά και έβαζε σε κίνδυνο τη ζωή άλλων οδηγών αυτοκινήτων και χρηστών της οδού. Οι συνάδελφοι μας προχώρησαν στις ΝΟΜΙΜΕΣ ενέργειες, επιβάλλοντας το σχετικό πρόστιμο και αφαιρώντας τις πινακίδες. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο εκλεγμένος βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όχι μόνο δεν αποδέχτηκε το πρόστιμο ως όφειλε, αλλά θυμίζοντας άλλες εποχές ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ άρχισε να απειλεί τους συναδέλφους μας.

Μάλιστα ακόμα και ο Διοικητής της Υπηρεσίας, Α/Β ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος, δέχθηκε τηλεφώνημα για το εν λόγω περιστατικό και απειλήθηκε τόσο αυτός όσο και αστυνομικοί της Υπηρεσίας του με μετάθεση. Αντί λοιπόν η Φυσική και Πολιτική Ηγεσία να συγχαρεί τους αστυνομικούς για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν και για το ότι ενήργησαν χωρίς καμία διάκριση φτάνουμε στο σημείο να απειλούνται με μετάθεση. Την ώρα που η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αποτελεί βασικό στόχο των αρχών για το πολύπαθο από αυτή την άποψη νησί μας, είναι πέρα από κάθε λογική η απόπειρα από ορισμένους υπονόμευσης αυτής της προσπάθειας υπό τον μανδύα απειλών.

Εμείς θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον πολίτη και να αγωνιζόμαστε καθημερινά για αυτό που προέχει, δηλαδή την ασφάλεια του. Έχουμε κουραστεί από τα τόσα θανατηφόρα που έχουν γίνει σε αυτόν τον καταραμένο δρόμο και ελπίζουμε κάποιοι να αντιληφθούν ότι ο θάνατος δεν κάνει εξαιρέσεις. Τότε και μόνο τότε ίσως ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο για την οδική ασφάλεια στο νησί μας».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ