Γιάννης Λαγός σύλληψη: Εκδίδεται αύριο στην Ελλάδα

Γιάννης Λαγός σύλληψη: Μετά το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Η άφιξη του Γιάννη Λαγού στην Ελλάδα, αναμένεται να γίνει αύριο το απόγευμα, μετά το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και το αίτημα για έκδοση στη χώρα. Στελέχη της αστυνομίας θα μεταφερθούν στις Βρυξέλλες, ώστε να τον παραλάβουν. Η πτήση του θα προσγειωθεί στο «Ελ. Βενιζέλος» το απόγευμα. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Εισαγγελεία Εφετών και από εκεί στη ΓΑΔΑ. Η μεταγωγή του στις φυλακές του Δομοκού αναμένεται την Κυριακή.  Η εισαγγελία των Βρυξελλών ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι είναι οριστική η απόφαση της βελγικής Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης κατά του Γιάννη Λαγού που εκδόθηκε από την Ελλάδα.

Η εισαγγελία Βρυξελλών σημειώνει ότι ο Γιάννης Λαγός δεν άσκησε έφεση κατά της απόφασης του ολλανδόφωνου Πρωτοδικείου των Βρυξελλών στις 7 Μαίου 2021, με το οποίο κήρυξε εκτελεστό το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του. Σημειώνεται, τέλος, ότι δεν θα ανακοινωθεί η ημερομηνία παράδοσης του Γιάννη Λαγού στις ελληνικές Αρχές. Εδώ και μέρες είναι γνωστό, ότι η Εισαγγελία των Βρυξελλών έκρινε εκτελεστέο το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του εκλεγμένου με τη Χρυσή Αυγή, ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού. Πιο συγκεκριμένα, το προδικαστικό τμήμα του ολλανδόφωνου Πρωτοδικείου των Βρυξελλών έκρινε ότι ο Γιάννης Λαγός πρέπει να εκδοθεί στην Ελλάδα.

lagos 4

Τα παράπονα του Γιάννη Λαγού από τις φυλακές

Ο καταδικασμένος σε 13 χρόνια φυλάκιση χρυσαυγίτης παραπονιέται για τις συνθήκες κράτησης. Ο ευρωβουλευτής σε ηχητικό που δημοσιεύεται στο YouTube κάνει παράπονα για τις συνθήκες κράτησης του. «Νερό δεν μπορούμε να πιούμε από μπουκάλι, δεν έχουμε ποτήρι και αναγκαζόμαστε να πιούμε από τη βρύση που υπάρχει μέσα στην τουαλέτα. Δεν έχω μαξιλάρι, δεν είχα καθαρά ρούχα για επτά ημέρες. Δεν μου έχουν επιτρέψει να παραγγείλω ούτε ένα αντικείμενο από την καντίνα προκειμένου να έχω κάτι να φάω ή να πιώ».

Δεν μου είχαν επιτρέψει πάνω από 6 μέρες τώρα να βάλω χρήματα στο κινητό τηλέφωνο για να έχω μια επικοινωνία με τους δικούς μου ανθρώπους», αναφέρει και τονίζει ότι «δεν τα λέω για να με λυπηθεί κανείς, τα λέω για να γίνουν γνωστά». «Βρίσκομαι σε μία φυλακή υψίστης ασφαλείας μέσα σε μία πτέρυγα όπου το 95% είναι Άραβες και κραυγάζουν κάθε βράδυ γιατί τώρα πλησιάζει το ραμαζάνι Αλλάχ Ακμπάρ και έχουν όλα τα δικαιώματα και εγώ είμαι εδώ και μιλάω για Ελλάδα και για ορθοδοξία».

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ