Γερμανία: Ο υπ. Υγείας φέρεται να βολιδοσκόπησε τη δυνατότητα υποψηφιότητάς του για την καγκελαρία

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν φαίνεται πως βολιδοσκόπησε τις τελευταίες εβδομάδες κορυφαία στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) να είναι αυτός υποψήφιος καγκελάριος.

Όπως αναφέρουν σημερινά συγκλίνοντα δημοσιεύματα του περιοδικού “Spiegel” και της εφημερίδας “Bild”, ο Σπαν είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με πολιτικούς, οι οποίοι έχουν επιρροή εντός του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, για την πιθανότητα να είναι ο ίδιος υποψήφιος καγκελάριος.

Στην κούρσα για την προεδρία του CDU, ο Σπαν ανήκει στην ομάδα περί τον πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ, ο οποίος είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος και εν δυνάμει υποψήφιος καγκελάριος.

Ωστόσο, σύμφωνα με το “Spiegel”, ο Σπαν λέγεται ότι προσπάθησε να τον πείσει να παραιτηθεί από την υποψηφιότητά του προς όφελός του. Όχι μόνο νεαροί βουλευτές, αλλά και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Φόλκερ Μπουφιέ είχαν αυτήν την ιδέα, ωστόσο ο Λάσετ αρνήθηκε.

Εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας είπε, σύμφωνα με το “Spiegel”, ότι ο Σπαν ανταλλάσσει συνεχώς απόψεις με μέλη του κόμματος. “Φυσικά, οι συζητήσεις αφορούν και στις διαθέσεις που υπάρχουν πριν από το συνέδριο του κόμματος, στην υποστήριξη της ομάδας περί τον Άρμιν Λάσετ και την καλύτερη σύνθεση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) για το έτος των εκλογών”. Σύμφωνα, πάντως, με την εφημερίδα “Bild”, ο ίδιος εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε αν ο Σπαν έχει διερευνήσει και τις πιθανότητες υποψηφιότητάς του για την καγκελαρία, απάντησε: “Όχι, αυτό δεν είναι αλήθεια”.

Η απερχόμενη ηγέτης του CDU Άνεγκρετ Κραμπ-Κάρενμπάουερ θεωρεί πάντως ότι το θέμα του υποψηφίου της για την καγκελαρία είναι εντελώς ανοιχτό. “Όλα είναι δυνατά. Παραμένει έξυπνο να εξετάσουμε προσεκτικά την κατάσταση την άνοιξη”, είπε σε συνέντευξή της η οποία θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας “Saarbruecker Zeitung” (έκδοση Σάββατου).

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ