Εργασιακό νομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑ: Αρχίζει τις πορείες η αξιωματική αντιπολίτευση

Εργασιακό νομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑ: Δράση ΣΥΡΙΖΑ και Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο

Χαρακτήρα μεγάλης αντικυβερνητικής μάχης δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην αυριανή απεργία και πορεία κατά του νέου εργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης. Ήδη, για σήμερα στις 13:00, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία του κόμματος διοργανώνουν δράση ενάντια στο νομοσχέδιο έξω από τη Βουλή, ενώ όλες οι οργανώσεις του κόμματος έχουν τεθεί σε συναγερμό προκειμένου το μπλοκ της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι αύριο όσο μαζικότερο γίνεται. Ενδεικτική της σημασίας που αποδίδουν στην Κουμουνδούρου στη σύγκρουση με την κυβέρνηση για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη είναι η αναφορά του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι «μπαίνουμε ξανά σε μια περίοδο απρόβλεπτων πολιτικών εξελίξεων».

Ηλιόπουλος: Η ΝΔ βάζει πλάτη στους εργοδότες που κλέβουν τους εργαζόμενους

«Οι κοινωνικές αντιστάσεις θα διευρύνουν τις ρωγμές στην κυβερνητική κυριαρχία. Αυτές τις αντιστάσεις και το αίτημα για μια νέα αρχή θα εκφράσουμε τόσο προγραμματικά όσο και συνολικά πολιτικά το επόμενο διάστημα», υπογραμμίζει ο κ. Ηλιόπουλος και προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ραχοκοκαλιά του προγράμματος που απαντάει στα ερωτήματα της κοινωνίας. Η μάχη για τα εργασιακά αφορά τον πυρήνα του παραγωγικού μοντέλου που θέλουμε για το αύριο της χώρας».

Ειδικότερα, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε: «Η Νέα Δημοκρατία έρχεται να βάλει πλάτες στους εργοδότες που κλέβουν τους εργαζόμενους τους. Κατάργηση του 8ωρου και θέσπιση απλήρωτων υπερωριών μέσα από ατομικές συμβάσεις σημαίνουν ζωή λάστιχο, εργασία χωρίς δικαιώματα και μείωση μισθών. Σε συνδυασμό με την διάλυση της επιθεώρησης εργασίας βλέπουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ο καλύτερος φίλος της εργοδοτικής ανομίας. Από τις πρώτες πράξεις της ΝΔ ήταν η μείωση του ύψους των προστίμων της επιθεώρησης εργασίας. Το 2017 συστημική τράπεζα πλήρωσε 1,6 εκ ευρώ πρόστιμο για απλήρωτες υπερωρίες. Σήμερα γι την ίδια παράβαση θα πλήρωνε μόλις 109.000 ευρώ».

Ξενογιαννακοπούλου: Πρόκληση η δήλωση Μητσοτάκη για την Εργατική Πρωτομαγιά

Κοινωνική πρόκληση χαρακτηρίζει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τη δήλωση του Πρωθυπουργού με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά. «Οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη αποτελούν κοινωνική πρόκληση και εμπαιγμό των εργαζομένων. Υποτιμούν τη νοημοσύνη των εργαζομένων όταν ισχυρίζονται ότι η κατάργηση του οκταώρου και ο καθορισμός του χρόνου εργασίας με ατομικές συμβάσεις είναι προς όφελός τους», σημειώνει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ θα μας βρει αποφασιστικά απέναντι στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία, στο πλευρό των εργαζομένων για την υπεράσπιση του μόχθου και των δικαιωμάτων τους»

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Ξενογιαννακοπούλου

«Με την προσφιλή κυβερνητική μέθοδο της προπαγάνδας που κάνει το μαύρο άσπρο, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με πράξεις. Με την επιλογή ο ίδιος ο εργαζόμενος να διευθετεί τον χρόνο απασχόλησής του με ουσιαστική κατοχύρωση του 8ωρου». Οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη αποτελούν κοινωνική πρόκληση και εμπαιγμό των εργαζομένων. Υποτιμούν τη νοημοσύνη των εργαζομένων όταν ισχυρίζονται ότι η κατάργηση του οκταώρου και ο καθορισμός του χρόνου εργασίας με ατομικές συμβάσεις είναι προς όφελός τους. Προφανώς στη νεοφιλελεύθερη αντίληψη ο εργοδότης και ο εργαζόμενος είναι ισότιμοι, κάθε έννοια ρύθμισης και συλλογικής σύμβασης είναι περιττή, και η οπισθοδρόμηση στην εργασιακή ζούγκλα της φθηνής και ελαστικής εργασίας χωρίς κανόνες, δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες είναι το σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για την κοινωνία του 21ου αιώνα!

Την απάντηση στον κ. Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του θα δώσουν οι εργαζόμενοι αύριο, στις 6 του Μάη, τιμώντας ουσιαστικά και αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά! Λέγοντας ΟΧΙ στο αντεργατικό νομοσχέδιο, στην κατάργηση του οκτάωρου και στις ατομικές συμβάσεις! Λέγοντας ΟΧΙ στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Λέγοντας ΟΧΙ στον κυβερνητικό εμπαιγμό και τον εργασιακό μεσαίωνα! Η κυβέρνηση της ΝΔ θα μας βρει αποφασιστικά απέναντι στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία, στο πλευρό των εργαζομένων για την υπεράσπιση του μόχθου και των δικαιωμάτων τους. Θα δώσουμε αυτήν τη μάχη μαζί με τον κόσμο της εργασίας και τη νέα γενιά που αγωνίζεται για ένα δημοκρατικό και κοινωνικά δίκαιο μέλλον.»

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ