Επίθεση Τσίπρα στην Κυβέρνηση για “Μήδεια”, ΕΡΤ και ΔΕΔΔΗΕ

Την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας με παρέμβασή του πριν από λίγο στην Βουλή, σε συνέχεια της χθεσινής του τοποθέτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. 

Επέκρινε την Κυβέρνηση για τη διαχείριση της χθεσινής κακοκαιρίας αλλά και τα ΜΜΕ για την “κάλυψη” των γεγονότων.

“δεν υπάρχει επιτελικό κράτος αλλά επιτελική προπαγάνδα”, ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συνδέοντας το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα με “δώρο” της Κυβέρνησης στα ιδιωτικά ΜΜΕ. 

Υπενθύμισε ως αναμενόταν και τη χθεσινή τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για διορισμό της Διοίκησης της ΕΡΤ με διακομματική συναίνεση δια της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής ενώ έβαλε στο στόχαστρο την αύξηση αμοιβών αλλά και τον ΔΕΔΗΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε, μεταξύ άλλων: 

– Η μονη έννοια που έχει η κυβέρνηση είναι μη τυχόνν και δεν προλάβει να ψηφίσει τις αυξήσεις στελεχών και το δώρο στα ιδιωτικά ΜΜΕ. Δεν είπε κανείς να μην ενισχυθούν οι επιχειρήσεις. και των ΜΜΕ. αλλά τους χαρίζετε 30 εκατ για αυτό και σας λιβανίζουν όλη μέρα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. 

-Καμια άλλη κυβέρνηση δεν είχε σκεφτεί να κλείσει την Εθνική Οδό.  Κλείνετε μόνοι σας την Εθνική οδό, σας λιβανίζουν οι δημοσιογράφοι “τι ευφυής κίνηση” την ώρα που 250.000 νοικοκυριά είναι χωρίς νερό και ρεύμα. 

– Ο χαρούμενος πρωθυπουργός έπινε τον καφέ του στο Da Capo και μας συνέστησε να μένουμε σπίτι και να μην κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις. Τι είδους άσκοπη μετακίνηση θα κάνει κανείς αφού υπάρχει lockdown και τα σχολεία είναι κλειστά. 

 – Το περιβόητο επιτελικό κράτος είναι σαράβαλο και το μόνο που κάνετε είναι να αμείβετε πλουσιοπάροχα golden boys. 

-Ενώ η ανώτερη αμοιβή μέχρι να αναλάβετε εσείς τον ΔΕΔΗΕ ήταν 4.600, εσείς φτιάξατε αμοιβές 100.000 ευρώ  το χρόνο +50% και δημιουργήσατε 11 νέες θέσεις διευθυντών. Ό,τι κάνατε στον ΔΕΔΗΕ κάνετε και στην ΕΡΤ. Υπερτριπλασιάζετε αμοιβές της διοίκησης και όσους έχουν θέσεις ευθύνης. Έως 4650 θα παίρνουν τα στελέχη ενώ ο πρόεδρος θα έχει αμοιβή μισθού του προέδρου του Αρείου Πάγου. Όταν ήρθα στη Βουλή και ζήτησα να βάλουμε μια κόκκινη γραμμή και να πούμε ελάτε να συμφωνήσουμε ότι θα εκλέγεται η Διοίκηση μέσω ισχυρής πλειοψηφίας στην Επιτροπή Θεσμών , μας γράφετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας. 

-Από τη στιγμή που δε δέχεστε να τεθεί σε ψηφοφορία η τροπολογία για ΕΡΤ, δεν παραμένουμε στη διαδικασία. Σας καταγγέλλουμε και αποχωρούμε από τη συζήτηση.  Η Βουλή δεν μπορεί να μπει ούτε στον πάγο ούτε στην καραντίνα. Στην Βουλή θα υπάρχει αντίλογος και Δημοκρατία και θα σέβεστε την διαφορετική άποψη. 

Ν. Ζορμπά

*Διαβάστε ακόμα

-ΣΥΡΙΖΑ: Τελικά ποιο είναι το αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα;

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ