Επικοινωνία Μητσοτάκη – Μπάιντεν στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη

Την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Αμερικανού προέδρου θα έχουν την Πέμπτη ο Τζο Μπάιντεν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ανέφερε το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να πραγματοποιεί παρέμβαση.

Νωρίτερα, σήμερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανακοίνωσε ότι στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών θα συμμετάσχει και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, η συζήτηση των Ευρωπαίων ηγετών με τον Τζο Μπάιντεν θα γίνει την Πέμπτη στις 21.45 ώρα Ελλάδος.

Νωρίτερα, ο Σαρλ Μισέλ, με ανάρτησή του στο Twitter είχε αποκαλύψει πως προσκάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο να συμμετάσχει στη Σύνοδο. Η ανάρτηση του: “Ανυπομονώ να καλωσορίσω τον πρόεδρο των ΗΠΑ στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αυτής της εβδομάδας. Έχω καλέσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να συμμετάσχει στη συνάντησή μας για να μοιραστεί τις απόψεις του σχετικά με τη μελλοντική μας συνεργασία. Ώρα να ανοικοδομήσουμε τη διατλαντική μας συμμαχία”.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ