Έφη Αχτσιόγλου σχόλια: Ο σεξισμός είναι βαθιά εμπεδωμένος στην ελληνική κοινωνία

Τη δική της απάντηση για τα σεξιστικά σχόλια και την αήθη επίθεσή εναντίον της έδωσε η τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου. Ειδικότερα, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ “Αταίριαστοι”, η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για μια γενικευμένη τοξικότητα στα social media , όπου δεν υπάρχει κανένα όριο και κανένας φραγμός ή ηθικός κανόνας. “Τα σεξιστικά σχόλια μία χαρά επικρατούν. Θέλει δουλίτσα για να αλλάξει αυτό. Τα social media είναι ένα πεδίο ελευθερίας κι έχουν ανοίξει δρόμους για την επικοινωνία και την ενημέρωση, και έχει βοηθήσει πολύ. Υπάρχει όμως και ένα “αλλά”. Πράγματι από ένα σημείο και μετά υπάρχει μία γενικευμένη τοξικότητα και κανένα όριο και κανένας φραγμός, κανένας ηθικός κανόνας” ανέφερε, αρχικά, η τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

“Το έτερο ζήτημα, πολύ πιο σοβαρό, είναι ο σεξισμός, ο οποίος είναι βαθιά εμπεδωμένος στην ελληνική κοινωνία. Δεν εκφράζεται μόνο διά μέσω social media, είναι στην καθημερινότητα. Παντού” σημείωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Έφη Αχτσιόγλου: Έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε: “Δεν γίνεται ο κ. Μητσοτάκης να προσπαθεί να πάμε σε εκλογές σε συνθήκες σιγής ασυρμάτου. Αυτό θέλει να κάνει, να μην μιλάει κανείς και η αντιπολίτευση να μην κάνει αντιπολίτευση”.

“Είναι προφανές ότι έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο, την έχει ανοίξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του, τα στελέχη της ΝΔ βγαίνουν στις τηλεοράσεις και δίνουν ημερομηνίες εκλογών, υπουργοί και βουλευτές της κάνουν προεκλογική εκστρατεία, ακόμη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για περίοδο 3 μηνών. Αν ο κ. Μητσοτάκης όπως φαίνεται έχει αποφασίσει να πάει σε εκλογές δεν μπορεί να κάνει επικοινωνιακά παιχνίδια με αυτό το θέμα, οι εκλογές δεν είναι επικοινωνιακό τρικ” πρόσθεσε.

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι “ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ανακοινώσει ημερομηνία εκλογών και να προχωρήσουμε με τους όρους μιας κανονικής προεκλογικής περιόδου, με ισοτιμία στην έκφραση των κομμάτων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών και να πάρουν τα πράγματα τον θεσμικό τους δρόμο. Δεν γίνεται η εκπροσώπηση των κομμάτων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να είναι 75% η κυβέρνηση, 15% η αξιωματική αντιπολίτευση και 9% τα άλλα κόμματα”.

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι “η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ότι οι εκλογές θα έπρεπε να έχουν προκηρυχθεί χθες. Από τον Δεκέμβριο έχουμε ζητήσει εκλογές για συγκεκριμένους κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους, για διέξοδο από την ασφυξία που έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία και για την οποία ευθύνεται η κυβέρνηση” και επισήμανε πως “είναι οξύμωρο να μιλάει η ΝΔ για τοξική αντιπολίτευση, όταν η ίδια έκανε αντιπολίτευση με περικεφαλαίες και λέγοντας ότι ανταλλάξαμε τις συντάξεις με την Μακεδονία”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, τόνισε, “έχει απευθύνει ένα δημοκρατικό προσκλητήριο εδώ και καιρό σε όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές, με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αξόνων, αυτό είναι ανοιχτό. Οι ίδιες οι πολιτικές δυνάμεις θα πάρουν θέση σε αυτή την πρόσκληση”.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ