Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 17,5% για τη ΝΔ

Σαφές προβάδισμα 17,5 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 37,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 20%. Το ΚΙΝΑΛ λαμβάνει ποσοστό 5,4%, το ΚΚΕ 4,6% και η Ελληνική Λύση 4,5%. Το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη συγκεντρώνει μόλις 2,7%.

Θετική είναι η αξιολόγηση του έργου του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για το 58% και το 52% αντίστοιχα, ενώ η δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη φτάνει το 61%. Το ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει είναι ότι το 31% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογούν θετικά τον πρωθυπουργό.

pin

pin

 

Σε ό,τι αφορά τους καλύτερους υπουργούς της κυβέρνησης στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Νίκος Δένδιας με 14% και ακολουθούν ο Βασίλης Κικίλιας με 13% και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με 10%.

pin

 

Σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας με ποσοστό 33% είναι η Ιατρική περίθαλψη – επιδημία κορονοϊού, ενώ στη δεύτερη θέση με 28% είναι η οικονομία. 

pin

 

Επίσης, το 46% των ερωτηθέντων κρίνει πως η χώρα κινείται πως τη σωστή κατεύθυνση έναντι 41% που θεωρεί πως κινείται προς τη λάθος. 

pin

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ