Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα άνω των 21 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20.10

Προβάδισμα άνω των 21 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόποηση της εταιρείας Marc, που παρουσίασε το κεντρικό του δελτίο ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 41,2%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται στο 20,4%. Τρίτη δύναμη παραμένει το Κίνημα Αλλαγής, με 5,7%, με το ΚΚΕ να ακολουθεί με 5%, ενώ 3,4% λαμβάνει η “Ελληνική Λύση” του Κυρ. Βελόπουλου και 1,9% το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Θετικά και μάλλον θετικά κρίνει τα μέτρα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού το 81,8% των πολιτών, ενώ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το 17,3%.

Το 55,1% των πολιτών κρίνει επίσης θετικά ή μάλλον θετικά και τα οικονομικά μέτρα στήριξης τα οποία έχει λάβει η κυβέρνηση της ΝΔ για επιχειρήσεις και εργαζόμενους, ενώ αρνητικά ή μαλλον αρνητικά τα αξιολόγεί το 41,1%.

Πολύ ή έστω αρκετά φοβάται μια πιθανή μείωση των αποδοχών του λόγω της οικονομικής κρίσης που συνοδεύει την πανδημία του κορονοϊού το 64,7% των ερωτηθέντων, ενώ γενική επιδείνωση των συνθηκών εργασίας φοβάται το 61,1%.

Η ανησυχία για την επιδείνωση των σχέσεων της Ελλάδας με την Τουρκία αγγίζει πολύ ή αρκετά το 74,7% των ερωτηθέντων.

Δημοσκόπηση MARC Alpha Ελληνοτουρκικά

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ