Χ. Ταραντίλης: Η αντιπολίτευση επιμένει να ερμηνεύει αυθαίρετα την ανακοίνωσή μου, επιχειρώντας να την εκμεταλλευτεί πολιτικά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:52

Με μία ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, δίνει απαντήσεις στα σχόλια της αντιπολίτευσης για την παραίτησή του.

“Διαπιστώνοντας, δυστυχώς, ότι η αντιπολίτευση επιμένει να ερμηνεύει αυθαίρετα την ανακοίνωσή μου, επιχειρώντας να την εκμεταλλευτεί πολιτικά, επανέρχομαι για δεύτερη φορά -ελπίζω και τελευταία: Η παραίτησή μου δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους. Μένω πιστός στις αρχές της Ν.Δ. και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχίζοντας, άλλωστε, να υπηρετώ την παράταξη και τον Πρόεδρο ως Βουλευτής Επικρατείας και να εργάζομαι για το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα. Και επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι θέλησα να παραιτηθώ από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποκλειστικά για οικογενειακούς λόγους. Παρακαλώ όλους να σεβαστούν τους λόγους αυτούς”, τονίζει ο κ. Ταραντίλης.

“Είναι καλό κάποτε όλοι να αντιληφθούμε ότι η πολιτική δράση εξελίσσεται ταυτόχρονα και παράλληλα με την οικογενειακή μας ζωή. Και συχνά, οι δυσκολίες στο ένα πεδίο επηρεάζουν δυσμενώς το άλλο. Η διαχείριση τέτοιων ευαίσθητων ζητημάτων εναπόκειται στις επιλογές κάθε ατόμου, οι οποίες όμως οφείλουν να γίνονται σεβαστές απ’ τους υπολοίπους. Γιατί, διαφορετικά, η πολιτική μετατρέπεται σε ισοπεδωτικό εισβολέα στον ιδιωτικό χώρο κάθε πολίτη. Και αυτό δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό που έχουμε χρέος να οικοδομούμε ημέρα με την ημέρα”, επισημαίνει ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Διαπιστώνοντας, δυστυχώς, ότι η αντιπολίτευση επιμένει να ερμηνεύει αυθαίρετα την ανακοίνωσή μου, επιχειρώντας να την…

Posted by Χρήστος Ταραντίλης on Sunday, 28 February 2021

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση του κ. Ταραντίλη από τα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν ήταν… κεραυνός εν αιθρία, καθώς η πρόθεση του τέως υφυπουργού ήταν γνωστή στο Μέγαρο Μαξίμου από τις αρχές της εβδομάδας. Κυβερνητικά στελέχη, παράλληλα, δεν αφήνουν περιθώριο για παρερμηνείες της κίνησης του τέως κυβερνητικού εκπροσώπου και των λόγων της υποβολής παραίτησης, παραπέμποντας στην επιστολή Ταραντίλη προς τον πρωθυπουργό. Σε αυτή αναφέρεται ρητά ότι οικογενειακοί λόγοι δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του.

Η επιστολή παραίτησης

Νωρίτερα με επιστολή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Χρήστος Ταραντίλης γνωστοποίησε στον πρωθυπουργό την παραίτηση του από τη θέση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Όπως ανέφερε ο κ. Ταραντίλης οικογενιακοί λόγοι είναι αυτοί που του επιβάλουν την απόφαση. Χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου θα εκπληρώνει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Στην επιστολή του αναφέρει:

“Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για τη μεγάλη τιμή να με ορίσετε Υφυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Οικογενειακοί λόγοι που προέκυψαν έκτοτε δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να ασκώ αυτά τα καθήκοντα.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από τα βουλευτικά έδρανα θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειάς μας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα, τιμώντας πάντοτε την εμπιστοσύνη που μου δείξατε.

Με τιμή, 

Χρήστος Ταραντίλης”.

Δ. Γκάτσιος

*Διαβάστε ακόμα

ΣΥΡΙΖΑ: Αντί να παραιτηθεί η Μενδώνη, παραιτείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ