Άρθρο Τσίπρα στο Ντοκουμέντο: Νέα κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

Με μια αυστηρή ανακοίνωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολιάζει το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στο Documento. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο άρθρο του εμφανίζεται σε ρόλο υποστηρικτή του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος καλείται να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για την υπόθεση Novartis. «Οι απόψεις του δεν ταιριάζουν με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιας φιλελεύθερης και δημοκρατικής χώρας και συνιστούν εκτροπή» τονίζει ο κ. Οικονόμου.

Αναλυτικά η δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου

«Ο κ. Τσίπρας επιλέγει ενσυνείδητα, με ένα εξαχρειωμένο και επικίνδυνο για τη δημοκρατία μας άρθρο του στο Documento, να στηρίξει πολιτικά και ηθικά την επίθεση Πολάκη στην ελληνική δικαιοσύνη, με αφορμή την κλήση του κ. Βαξεβάνη προκειμένου να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για μια σειρά από σοβαρές αξιόποινες πράξεις. Με τον τρόπο αυτό πλήττει άμεσα το σκληρό πυρήνα της ελληνικής Πολιτείας: τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία.

Οι απόψεις του δεν ταιριάζουν με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιας φιλελεύθερης και δημοκρατικής χώρας και συνιστούν εκτροπή. Επικίνδυνοι δεν είναι όσοι εμπιστεύονται και τιμούν τους θεσμούς. Επικίνδυνοι είναι οι νοσταλγοί του γκαιμπελικού “θα ξαναγυρίσουμε και η γη θα τρέμει”. Μετά το καλοκαίρι του 2015 όλοι ξέρουν για το τι είναι ικανός ο κ. Τσίπρας. Επιχείρησε να δημιουργήσει καθεστώς, εργαλειοποιώντας τους θεσμούς σε βάρος της συνταγματικής τάξης. Οι θεσμικές άμυνες της Δημοκρατίας μας και κυρίως η ελληνική κοινωνία του έκλεισαν το δρόμο. Αυτό που δεν συνέβη με την «πρώτη φορά αριστερά», δεν θα συμβεί ποτέ στο μέλλον».

Στο άρθρο του στο Documento, ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται μεταξύ άλλων ότι η δίωξη Βαξεβάνη, η καταδίωξη της δημοσιογραφίας που ερευνά αντί να προσκυνά, η περιστολή της δημοκρατίας αποτελούν ένα ακραίο μείγμα αντιδημοκρατικής εκτροπής και πολιτικής ηλιθιότητας, που αποκαλύπτει πόσο επικίνδυνοι είναι εκείνοι που τη σχεδίασαν», ότι «η διαφθορά είναι σήμερα στη χώρα μας προστατευόμενο είδος», ότι «καταδιώκονται μέχρι εξαφάνισης οι αντίπαλοι» της κυβέρνησης «με πρώτη τη δημοσιογραφία που επιμένει να βάζει τον δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων, αντί για το μέλι» και πως η «τακτική αυτή σηματοδοτεί την αρχή του τέλους για την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Πηγές τις ΝΔ σχολιάζουν το άρθρο στήριξης του Αλέξη Τσίπρα στον Κώστα Βαξεβάνη.

«Μετά το άρθρο στήριξης του κ. Τσίπρα στον κ. Βαξεβάνη και την υιοθέτηση επί της ουσίας της γραμμής Πολάκη και την πλήρη κάλυψή του, είναι πια ξεκάθαρο πως Τσίπρας, Πολάκης και Βαξεβάνης είναι ένα και το αυτό…», αναφέρουν σε σχόλιό τους πηγές του κυβερνώντος κόμματος. Σημειώνεται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο άρθρο του εμφανίζεται σε ρόλο υποστηρικτή του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος καλείται να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για την υπόθεση Novartis.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ