Αλεξιάδης (ΣΥΡΙΖΑ): Ζήτησε αυξήσεις στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής στη μάχη κατά του ιού

Τον έλεγχο των αποπληρωμών των δανείων των πολιτικών ζήτησε στην ομιλία του επί του προϋπολογισμού, ο βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Τρ. Αλεξιάδης. Για την προβλεπόμενη αύξηση των φορολογικών εσόδων το 2021, είπε ότι η ΝΔ θεωρεί ότι θα προέλθουν από την ανάπτυξη “τη στιγμή που οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων, οι παραγωγικοί φορείς κ.λπ. μιλούν για καταστροφή”.

Ζήτησε να δοθούν αυξήσεις στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής στη μάχη κατά του ιού, και όχι, όπως προβλέπει η κυβέρνηση “με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα , οπότε μεγαλοστελέχη ιδιωτικών νοσοκομείων, φαρμακευτικών επιχειρήσεων, ασφαλιστικών επιχειρήσεων θα τύχουν μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης, ακόμα και 700 ευρώ τον μήνα”.

Αναφερόμενος σε προηγούμενες δηλώσεις του κ. Σκυλακάκη ότι το πλεόνασμα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν γκάφα και αστοχία οικονομικής πολιτικής, είπε ότι δεν “περιμένει από ομοϊδεάτες και συνομιλητές του κ. Τζήμερου και της κ. Ξαφά να μας κάνουν μαθήματα για θέματα του δημόσιου χρέους”.

Με αφορμή την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ρώτησε την κυβερνητική πτέρυγα “που είναι για σας η κόκκινη γραμμή” όταν καταπατώνται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στο Αιγαίο, όταν το Ορούτς Ρέις κάνει βόλτες έξω από την Τήνο και το καμαρώνουν όσοι έχουν εκεί εξοχικό, όταν έχουμε τα προβλήματα στην Αμμόχωστο, στην Αγία Σοφία;”

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ