Αλ. Χαρίτσης: Κατάργηση του δημοσίου ελέγχου και ακραία υποβάθμιση του περιβάλλοντος

“Κατάργηση του δημοσίου ελέγχου και ακραία υποβάθμιση του περιβάλλοντος” κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας νωρίτερα στη συζήτηση του νέου πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις.

“Η κυβέρνηση καταργεί τον δημόσιο έλεγχο στην ποιότητα και το κόστος των δημόσιων έργων, εκχωρεί βασικές αρμοδιότητες των τεχνικών υπηρεσιών σε ιδιώτες, φορτώνει με επιπλέον χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, δυσχεραίνοντας σημαντικά τη δυνατότητά τους να διεκδικήσουν βιώσιμα την εκτέλεση ενός δημόσιου έργου ή προμήθειας”, ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, ο κ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι και στον τομέα του περιβάλλοντος συνεχίζει την ακραία υποβάθμισή του, παρακάμπτοντας ακόμα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Ο βουλευτής ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την “αιφνιδιαστική τροπολογία της τελευταίας στιγμής, με την οποία τινάζεται στον αέρα το πρόγραμμα κατεδαφίσεων σε αιγιαλούς και παραλίες”, κάνοντας λόγο για “επιβράβευση της παρανομίας”, ενώ κατήγγειλε συγκέντρωση της τεχνικής δραστηριότητας στους μεγάλους ομίλους.

Ο κ. Χαρίτσης σχολίασε και το σκεπτικό στο οποίο κινούνται οι διατάξεις για την εισαγωγή της ιδιωτικής επίβλεψης στα έργα, δηλαδή ότι έρχεται να καλύψει τις ελλείψεις του προσωπικού στη δημόσια διοίκηση. “Στο υπαρκτό πρόβλημα της υποστελέχωσης των τεχνικών υπηρεσιών, εμείς απαντήσαμε με ένα τριετές πρόγραμμα προσλήψεων 1.500 επιστημόνων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την περίοδο 2019-2021, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και κατόπιν καταγραφής των αναγκών. Δυστυχώς και αυτό το σημαντικό πρόγραμμα το πετάξατε στον κάλαθο των αχρήστων”, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ