Πλαστικό μπουκάλι γάλακτος από το 1980 βρέθηκε στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Ένα πλαστικό μπουκάλι που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1980 εντόπισαν μέλη της ομάδας «The Cleaningans» που ασχολούνται με τον εθελοντικό καθαρισμό διαφόρων σημείων της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρουν στη σελίδα τους στο Facebook, σε μία από αυτές τις δράσεις στην παραλία απέναντι από τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης βρέθηκε ένα πλαστικό μπουκάλι γάλακτος της ΜΕΒΓΑΛ το οποίο ξεβράστηκε πρόσφατα στην ακτή.

«Αναμνήσεις ξυπνάει ένα ακόμα πλαστικό μπουκάλι που βρέθηκε κατά τη δράση καθαρισμού της παραλίας έναντι του Ν.Α.Ο.Κ.Θ., η οποία πραγματοποιήθηκε από την ομάδα μας το Σάββατο 5 Ιουνίου.

Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα μπουκάλι της γνωστής γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ , το οποίο ξεβράστηκε πρόσφατα στη ακτή, καθώς σε αυτοψία που κάναμε στο συγκεκριμένο σημείο πριν προγραμματίσουμε την εθελοντική́ μας δράση, δεν ήταν εκεί.

Υστέρα από επικοινωνία που είχαμε με την γνωστή γαλακτοβιομηχανία, με σκοπό να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για το μπουκάλι και την ηλικία του ενημερωθήκαμε πως οι πρώτες πλαστικές φιάλες με γάλα κυκλοφόρησαν το 1971.
Παράλληλα, όπως μας είπαν το 1980-1984 αποσύρθηκαν και αντικαταστάθηκαν με συσκευασίες Tetrapack, χάρτινου τύπου, οι οποίες χρησιμοποιούνται έως και σήμερα σε συνδυασμό με ανακυκλώσιμα υλικά κάτι το οποίο είναι ελπιδοφόρο από την πλευρά των βιομηχανιών.

Άρα η ηλικία του μπουκαλιού κυμαίνεται μεταξύ 37-50 χρονών!

Υπενθυμίζουμε πως στις 6 Μαΐου μέλη της ομάδας μας εντόπισαν στο Καραμπουρνάκι ένα παρόμοιο μπουκάλι μιας άλλης γαλακτοβιομηχανίας η οποία έχει κλείσει οριστικά.

Ένα ακόμα «αρχαίο εύρημα» που θα πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις για το μέλλον…

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους της Μεβγάλ για τις χρήσιμες πληροφορίες που μας έδωσαν τόσο για το μπουκάλι όσο και για τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες που έχουν ως εταιρεία καθώς και μια σειρά από δράσεις που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος».

https://www.facebook.com/thecleaningans/posts/199204128804992

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ