Φεγγάρι της Φράουλας: Απόψε η τελευταία υπερπανσέληνος του 2021

Απόψε το βράδυ θα είναι ορατή η τελευταία υπερπανσέληνος του χρόνου. Από πού πήρε το όνομά της.

Ένα μοναδικό υπερθέαμα θα είναι ορατό απόψε το βράδυ στον ουρανό καθώς θα κάνει την εμφάνισή του στο «Φεγγάρι της Φράουλας».

Πρόκειται για την τρίτη και τελευταία υπερπανσέληνο για φέτος άρα και την τελευταία ευκαιρία να πιάσουμε ταράτσες, πάρκα, παραλίες, αρχαιολογικούς χώρους για να την θαυμάσουμε.

Το φεγγάρι θα βρίσκεται πιο κοντά στη Γη και η Πανσέληνος θα φαίνεται μεγαλύτερη απ’ ό,τι συνήθως. Η απόσταση Γης-Σελήνης κυμαίνεται από 406.712 χιλιόμετρα (απόγειο) μέχρι 356.445 χιλιόμετρα (περίγειο). Όταν η πανσέληνος συμβαίνει κοντά στο περίγειο, τότε θεωρείται ότι υπάρχει υπερ-Σελήνη, σούπερ-Σελήνη ή υπερ-πανσέληνος, όροι που δεν είναι βέβαια αστρονομικοί.

Μια πανσέληνος στο περίγειο, καθώς είναι πιο κοντά σε μας, φαίνεται έως 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη σε σχέση με μια πανσέληνο στο απόγειο. Επίσης μια υπερ-πανσέληνος είναι περίπου 7% μεγαλύτερη και 15% φωτεινότερη σε σχέση με μια μέση πανσέληνο.

Όσο για το όνομά της προέρχεται από τους Ινδιάνους της Αμερικής για τον απλό λόγο ότι πέφτει σε μια εποχή που μαζεύονται οι ώριμες φράουλες.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ