Υπερωρίες: Η βασική αλλαγή στον υπολογισμό τους

Το μέτρο της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας εφαρμόζεται από σήμερα Παρασκευή 1η Ιουλίου 2022 για εργαζόμενους σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζόμενους. Οι αλλαγές που συμπαρασύρει είναι πολλές, ανάμεσά τους και ο υπολογισμός των υπερωριών.

Στην ψηφιακή κάρτα θα εμφανίζεται ο χρόνος προσέλευσης και ο χρόνος αποχώρησης του εργαζομένου, οι άδειες, ο μισθός καθώς και οι υπερωρίες.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ο εργατολόγος κ. Γιάννης Καρούζος έδωσε μερικές διευκρινίσεις ως προς τις υπερωρίες και πως αυτές θα υπολογίζονται αν υπάρξει διαφωνία μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη.

Αν με βάση την ψηφιακή κάρτα, ένας εργαζόμενος που διαφωνεί με τον εργοδότη του πχ για τις υπερωρίες που έχει κάνει, προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας έχοντας εκτυπώσει την ψηφιακή του κάρτα, ο επιθεωρητής εργασίας θα την ελέγξει και θα βγάλει διαταγή πληρωμής για να πληρωθεί ο εργαζόμενος τις υπερωρίες του. Δεν χρειάζεται ο εργαζόμενος να κάνει αγωγή ή να προσφύγει στα δικαστήρια, διευκρίνισε ο κ. Καρούζος.

Τα θολά σημεία

Το μέτρο αναμένεται να επεκταθεί και σε περισσότερους κλάδους το επόμενο χρονικό διάστημα, ωστόσο υπάρχουν μερικά θολά σημεία σε ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Συγκεκριμένα θολό είναι ο τρόπος που θα γίνεται ο υπολογισμός του ωραρίου σε:

  • Περιοδεύοντες πωλητές ή όσοι δεν έχουν φυσική παρουσία στην επιχείρηση δεν έχει ξεκαθαριστεί πώς θα ελέγχονται.
  • Οδηγούς
  • Λογιστές.
  • Όσους δουλεύουν από το σπίτι

Υπενθυμίζεται πως για τον εργαζόμενο υπάρχει ένα barcode που είτε κατεβαίνει ως εφαρμογή στα κινητά μας είτε εκτυπώνεται. Αντίστοιχα ο εργοδότης έχει κατεβάσει τη δική του εφαρμογή για να σκανάρει την εφαρμογή του εργαζόμενου κατά την είσοδο και την αποχώρηση του.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά για την ψηφιακή κάρτα εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ