Μετά την κακοκαιρία, ήρθαν ανατιμήσεις και ελλείψεις σε βασικά αγαθά

Η κακοκαιρία Ελπίς έφυγε, η ταλαιπωρία συνεχίζεται ενώ προβλήματα παραμένουν σε πολλές περιοχές. Την πρώτη τους εμφάνιση έκαναν και οι πρώτες ελλείψεις σε βασικά προϊόντα αλλά και οι ανατιμήσεις σε μία σειρά βασικών αγαθών.

Με σφοδρότητα χτύπησε η κακοκαιρία Ελπίς την Αττική και όχι μόνο, αλλα οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με ακόμα ένα σοβαρό πρόβλημα που αυτή τη φορά αφορά την τσέπη του. Βασικά προϊόντα βρίσκονται σε έλλειψη στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ενώ τα οπωροκηπευτικά έχουν πάρει την ανιούσα.

Μέσα σε μία εβδομάδα είχαμε σημαντικέςαυξήσεις στην τιμή σε μελιτζάνες, πιπεριές, μπρόκολο και κουνουπίδι ενώ η χώρα εισάγει μεγάλο όγκο από φρούτα και λαχανικά.

Ενδεικτικά, η Ελλάδα εισάγει πατάτες από Αίγυπτο και Γαλλία, κολοκύθια από την Τουρκία, πιπεριές από Ισπανία και Αίγυπτο, μπρόκολα και κουνουπίδια από Ιταλία και Ισπανία.

Ελλείψεις και σε βασικά αγαθά

Ελλείψεις παρατηρούνται σε γάλα, αυγά, αρτοσκευάσματα, ψωμί, φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο κ. Παράσχος Κατωμέρης, έμπορος στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη.

«Αυτή τη στιγμή, όπως και σε κάθε χιονιά, υπάρχουν ελλείψεις που προσπαθούμε να τις αντικαταστήσουμε με εισαγόμενα. Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει κάποια σοβαρή έλλειψη, είχαμε προνοήσει και είχαμε φέρει από το εξωτερικό κάποια προϊόντα, όπως μελιτζάνες, κουνουπίδια, άνηθο, σέλινο, μαϊντανό κ.ά.», είπε ο κ. Κατωμέρης.

«Είναι θερμοκηπίου αυτά τα προϊόντα. Για πατάτες έχουμε προνοήσει, ήρθαν ακόμα και από την Αίγυπτο, δεν έχουμε έλλειψη προς το παρόν. Όπως μας πληροφορούν οι παραγωγοί, σε προϊόντα που είναι υπαίθρια και είναι στα χωράφια που έχουν καλυφθεί με χιόνι, σε αυτά τις επόμενες δύο εβδομάδες οι τιμές θα είναι πιο ακριβές. Θα προσπαθήσουμε με τα εισαγόμενα προϊόντα να βοηθήσουμε την κατάσταση. Πριν ακόμα ξεσπάσει η κακοκαιρία, πριν από μία εβδομάδα, άρχισαν οι συνάδελφοι να προσπαθούν να αγοράσουν προϊόντα, για να μην αφήσουν εκτεθειμένες τις παραγγελίες τους», εξήγησε ο ίδιος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ