Στέλεχος της Goldman Sachs παραιτήθηκε μετά από επένδυση στο αμφιλεγόμενο Dogecoin

Στέλεχος της Goldman Sachs παραιτήθηκε καθώς φαίνεται ότι έβγαλε εκατομμύρια από το αμφιλεγόμενο Dogecoin, που ξεκίνησε ως αστείο και πλέον παίζονται κερδοσκοπικά παιχνίδια.

Ο Guardian γράφει ότι ανώτερος διευθυντής της Goldman Sachs στο Λονδίνο παραιτήθηκε από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα αφού έκανε εκατομμύρια από επενδύσεις στο Dogecoin.

Η εφημερίδα γράφει ότι ο Aziz McMahon, επικεφαλής των πωλήσεων αναδυόμενων αγορών, είχε παραιτηθεί από την τράπεζα αφού κέρδισε χρήματα από την επένδυση στο ψηφιακό νόμισμα.

Το Dogecoin μπορεί να εμφανίζει τεράστιες διακυμάνσεις και να είναι εξαιρετικά ριψοκίνδυνο, ωστόσο, εξακολουθεί να αυξάνεται περισσότερο από 1.000% από τις αρχές του 2021.

Λίγα είναι γνωστά για το πόσα χρήματα έκανε ο McMahon από τα λεφτά που έβαλε στο Dogecoin, καθώς ο τραπεζίτης, ο οποίος έχει εργαστεί στη Goldman Sachs για 14 χρόνια, δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό.

Το Dogecoin δημιουργήθηκε το 2013 από δύο μηχανικούς λογισμικού από την IBM και την Adobe και ξεκίνησε ως ένα αστείο bitcoin. Ωστόσο, έχει εκτιναχτεί εν μέσω ενός κύματος κερδοσκοπικών επενδύσεων

Ο Andrew Bailey, κυβερνήτης της Τράπεζας της Αγγλίας, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι επενδυτές κινδύνευουν να χάσουν όλα τα χρήματά τους.

Τα «νερά» της αγοράς κρυπτονομισμάτων έρχεται να ταράξει και πάλι ο Έλον Μασκ, ξεκινώντας διαδικτυακή δημοσκόπηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter. O CEO της Tesla καλεί τους περίπου 53,8 εκατομμύρια followers του να ψηφίσουν εάν συμφωνούν με την αποδοχή των dogecoins από την Tesla.

Ρωτά συγκεκριμένα: «Θέλετε η Tesla να δέχεται dogecoins;»

Το τελευταίο tweet του Μασκ έρχεται λίγες ημέρες αφότου δήλωσε ότι η δική του εταιρεία διαστημικών ταξιδιών, SpaceX, θα αρχίσει να αποδέχεται το εμπνευσμένο από ένα meme κρυπτονόμισμα ως μέσο πληρωμών.

Οι αναρτήσεις του Μασκ φέτος έχουν μετατρέψει το πάλαι ποτέ άγνωστο ψηφιακό νόμισμα, που ξεκίνησε σαν αστείο στα social media, στο όνειρο κάθε κερδοσκόπου. Ωστόσο, το κρυπτονόμισμα έχασε πάνω από το 1/3 της αξίας του από την Κυριακή, καθώς ο Μασκ το αποκάλεσε «βαβούρα».

Ωστόσο, μέσα σε μια ώρα, το tweet του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία έλαβε περισσότερες από ένα εκατομμύριο απαντήσεις, με σχεδόν το 80% των αποκριθέντων να υποστηρίζουν την ιδέα να γίνει δεκτό ως μέσο πληρωμής από την Tesla.

Η τιμή του dogecoin σημείωσε άνοδο της τάξης του 14% φτάνοντας σχεδόν στα 53 σεντς, χαμηλότερα όμως από το ιστορικό υψηλό των 73 σεντ που χτύπησε το Σάββατο, πριν από την εμφάνιση του Μασκ στην εκπομπή του CNBC.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την πηγή της είδησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ